USKORO U NOVOM RUHU: Evo kako će izgledati Dom sindikata posle renoviranja!
Foto: Beoinfo

novi izgled

USKORO U NOVOM RUHU: Evo kako će izgledati Dom sindikata posle renoviranja!

Beograd -

Novi zakupac ispunio je zahteve Grada Beograda u vezi sa akustikom i proširenjem bine pa će tako obnovljeni Dom sindikata kako bi na velikoj dvorani mogli da nastupe i simfonijski orkestri.

Deo renovirane dvorane Doma sindikata će već početkom sledeće godine biti spremna da ponovo ugosti tradicionalne gradske manifestacije koje se tu održavaju kao što su Beogradski džez festival i Festival dokumentarnog filma.

Prema rečima Igora Stankovića, velika dvorana doživeće najveći preobražaj – biće to koncertna, filmska i pozorišna sala.

foto: Beoinfo

"Umesto 1.600 mesta, posle obnove imaće 1.400 sa razmakom između sedišta većim nego do sada. Posebna pažnja biće posvećena akustici dvorane, koja će zadovoljiti svetske standarde za klasičnu muziku, ali i za filmske projekcije. Balkon i dvadeset loža ostaju", kaže Stanković i dodaje da će se nakon rekonstrukcije vredne i raritetne orgulje naći u turističkoj ponudi prestonice.

foto: Beoinfo

U službi velike dvorane biće prostorije u podrumu koje najverodostojnije svedoče o šest decenija postojanja Doma sindikata. U prostoru od 6.250 kvadrata naći će se četiri bioskopske sale i jedna višenamenska, a osim filmskih projekcija, u njoj će biti kamerna sala, a služiće i kao sala za kongrese i manifestacije.

foto: Beoinfo

"Za pres-centar, galeriju, dečji edukativni kutak sa igraonicom rezervisan je prvi sprat, dok će bar biti u velikom holu u prizemlju sa letnjom baštom isturenom ka Trgu Nikole Pašića. Iz hola će, osim stepenica, do prvog sprata voditi i lift, a rekonstruisani Dom sindikata biće otvoren od 10 sati do jedan čas posle ponoći", kaže Stanković.

On dodaje da će u obnnovu biti uloženo tri miliona evra, ne računajući ozvučenje, rasvetu i projektore, a biće zaposleno 120 ljudi.

Kurir.rs/Beoinfo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kokeza se obogatio na grbači naroda, od aerodroma dobio 32,5 miliona!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track