LAZAREVAC: Kompletno se renovira zgrada suda
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Radovi u toku

LAZAREVAC: Kompletno se renovira zgrada suda

Beograd -

LAZAREVAC - Radovi na renoviranju zgrade Osnovnog i Prekršajnog suda u Lazarevcu krenuli su početkom avgusta i trebalo bi da budu završeni za tri meseca, objavilo je Ministarstvo pravde koje realizuje taj projekat.

Na toj sudskoj zgradi, koja je izgrađena još 1968. godine, nisu izvođeni veći i značajniji radovi na obnovi od tada, pa se sada radi i na renoviranju, dogradnji trećeg sprata i potkrovlja, rekonstrukciji i adaptaciji.

Nakon završetka radova, u zgradi će biti smešteni Osnovni sud, Prekršajni sud i Osnovno javno tužilaštvo, a površina će biti povećana za oko 400 kvadratnih metara i iznosiće oko 1.800 kvadratnih metara.

Kako se navodi u informaciji Ministarstva pravde, uz finansijsku pomoć opštine Lazarevac, završena je prva faza tog projekta koja je podrazumevala nadogradnju 3. sprata i potkrovlja.

U okviru radova biće rekonstruisani svi sanitarni čvorovi, zamenjene postojeće instalacije, uveden video nadzor i centrala za dojavu požara, zamenjena fasadna stolarija, a biće obrađena i kompletna fasada objekta. Izvodač radova je Jugogradnja d.o.o Beograd.

Ukupna vrednost radova, koji će u potpunosti biti finansirani iz budžeta, iznosiće nešto više od 40 miliona dinara sa PDV.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

OD A DO Š: Upoznajte BG mostove i Novi Beograd

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track