NASTAVLJEN ŠTRAJK U OŠ U ZEMUNU: Đaci i dalje ne daju direktora Ljubu!
Foto: Marina Lopičić

ODBRANA

NASTAVLJEN ŠTRAJK U OŠ U ZEMUNU: Đaci i dalje ne daju direktora Ljubu!

Beograd -

Ovu odluku doneli su tokom vikenda roditelji osnovaca, koji kažu da je odluka o smeni Mosurovića doneta nezakonito

Đaci OŠ „Svetozar Miletić“ u Zemunu neće krenuti u školu do poništavanja odluke da se smeni dosadašnji direktor te škole Miroljub Ljuba Mosurović.

Naime, ovu odluku doneli su tokom vikenda roditelji osnovaca, koji kažu da je odluka o smeni Mosurovića doneta nezakonito, te da će se protesti „Ne damo Ljubu“, koji traju od 1. septembra, nastaviti dok bivši direktor ne bude vraćen na svoju dosadašnju funkciju.

- Od 1.003 učenika od drugog do osmog razreda glasalo je 849 roditelja, dok 156 roditelja nije glasalo. Od 849 roditelja koji su glasali, 135 je glasalo za početak nastave, dok je 708 (83,4 odsto) bilo za dalji prekid nastave, a šest roditelja je bilo uzdržano - objašnjavaju iz Saveta roditelja.

Roditelji đaka koji pohađaju ovu školu formirali su i pravni tim, koji je, prema njihovim rečima, utvrdio niz nepravilnosti u vezi s Mosurovićevim razrešenjem.

- Utvrđeno je da je nepravilno primenjen zakon, da nije postupljeno po pravilima postupka, kao i da je činjenično stanje nepotpuno i netačno utvrđeno - ističu iz Saveta roditelja i dodaju da su zabrinuti što im se već 10 dana nije obratio niko iz relevantnih nadležnih institucija. Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je juče da je otvoren za razgovore s roditeljima, ali da ne pristaje na ultimatume.

- Ja primam delegacije od rane zore. Meni se niko nije javio da dođe. Kad naprave manju delegaciju, ja ću ih uredno primiti, kao i svakog što primam - rekao je on.

Foto: Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NE DAMO NAŠEG LJUBU: Đaci i roditelji blokirali ulaz u zemunsku školu zbog razrešenja direktora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track