SUTRA BLOKIRAN CEO GRAD: Širi centar zatvoren zbog Parade ponosa i trke na Ušću
Foto: Nebojša Mandić

SUTRA BLOKIRAN CEO GRAD: Širi centar zatvoren zbog Parade ponosa i trke na Ušću

Beograd -

Muke sa prevozom koje su iskusili Beograđani prošlog vikenda kada je centar grada bio zatvoren zbog svečanosti promocije oficira Vojske Srbije ništa su u poređenju sa onim što ih čeka ovog vikenda.

Gužve zbog održavanja Parade ponosa ali i trke na Ušću izazvaće potpuni haos u gradu.

Mnoge saobraćajnice biće zatvorene

Naime, u nedelju 17. septembra u prestonici će biti održane dve manifestacije zbog kojih će doći do velikih promena u funkcionisanju saobraćaja, kao i velikog broja linija javnog gradskog prevoza - prvo Parada ponosa, a zatim i velika ulična trka BGD 10K.

O Paradi ponosa ne treba trošiti reči jer je godinama unazad, iz bezbednosnih razloga, dovodila do skoro potpune blokade šireg centra grada. Prema najavama organizatora ovog puta okupljanje učesnika biće na Cvetnom trgu, prekoputa “Beograđanke”, a krajnja destinacija je Trg republike. Okupljanje je već u 10 časova, dok bi kolona Ulicom kralja Milana, ka spomeniku knezu Mihailu trebalo da krene tačno u podne.

foto: Vladimir Šporčić

Trasa Parade ponosa

Dakle, za očekivati je da širi centar, od Slavije pa skoro do Kalemegdana, odnosno od sredine Ulice kneza Miloša do Tašmajdana, bude zatvoren već od jutarnjih časova pa do 14-15.00 kada ova manifestacija bude okončana.

Međutim, to neće biti i poslednja saobraćajna muka Beograđana tog dana, pored već mnogobrojnih radova na Slaviji, Brankovom mostu, u Ruzveltovoj, Bulevaru oslobođenja... Naime, u poslepodnevnim časovima biće održana velika i uvek masovna trka BGD 10K na kojoj učestvuje i po 10.000 trkača. A zbog nje će biti zatvoren deo centra, ali i Novog Beograda.

foto: Kurir/Nemanja Jokić

Popodne će biti zatvoren i Brankov most

Start trke je u 17 časova, i to iz Bulevara Nikole Tesle, kod Palate Srbija, a trasa duga 10 kilometara će dalje voditi kroz ulice Trešnjinog cveta, Bulevar Mihajla Pupina, preko Brankovog mosta, pa Pop Lukinom, Kneza Sime Markovića, Pariskom, Tadeuša Košćuška, Bulevarom vojvode Bojovića, Karađorđevom, Crnogorskom, opet na Brankov most, do Sajmišta i natrag u Bulevar Nikole Tesle.

Trasa trke na 10 kilometara

Dakle, za očekivati je da potez oko Brankovog mosta bude zatvoren duže od sat vremena, ali i delovi Novog Beograda, Dorćola...

Narednih dana gradske službe bi trebalo da izađu sa tačnim lokacijama i satnicama kada će dolaziti do obustave saobraćaja u pojedinim delovima grada, kao i koje će sve linije javnog gradskog prevoza pretrpeti izmene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track