DANAS PADA ODLUKA O DIREKTORU LJUBI: Ministarstvo objavljuje mere u vezi sa OŠ Svetozar Miletić
Foto: Marina Lopičić

Najviše trpe đaci

DANAS PADA ODLUKA O DIREKTORU LJUBI: Ministarstvo objavljuje mere u vezi sa OŠ Svetozar Miletić

Beograd -

BEOGRAD - Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da će Ministarstvo danas objaviti mere koje će preduzeti u sulučaju situacije u zemunskoj Osnovnoj školi "Svetozar Miletić" gde deca od početka septembra ne idu u školu.

U OŠ "Svetozar Miletić" je razrešen direktor Miroljub Mosurović zbog propusta u radu koje je utvrdila prosvetna inspekcija, a roditelji, đaci i zaposleni u toj školi od 1. septembra protestuju zbog odluke ministra Šarčevića da smeni direktora.

foto: Marina Lopičić

Šarčević je juče rekao novinarima da će biti rešena ta situacija, ali da roditelji moraju da shvate da kompromis nije ultimatum i da ne može da postoji samo jedna priča - da vratimo Mosurovića.

"A, šta ako novi zakon upravo govori o tome da te stvari bilo kome ne mogu da se dogode. Onda je to neka vrsta ucene i mislim da ima puno roditelja koji ne prihvataju takvu jednu soluciju", kaže ministar prosvete.

Foto: Kurir TV

On je naglasio da deca ne idu u školu voljom svojih roditelja.

Na pitanje da li će ministarstvo preduzeti nešto, rekao je da će se u četvrtak čuti mere koje će ministarstvo preduzeti.

Na ranije sastanku održanom u ministarstvu, Ssarčević je ukazao roditeljima na težinu propusta koje je u radu bivšeg direktora utvrdila prosvetna inspekcija.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NE DAMO NAŠEG LJUBU: Đaci i roditelji blokirali ulaz u zemunsku školu zbog razrešenja direktora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja