SKUPŠTINA GRADA POSLE TRAGIČNIH DOGAĐAJA: Razrešena direktorka Centra za socijalni rad
Foto: Damir Dervišagić

SKUPŠTINA GRADA POSLE TRAGIČNIH DOGAĐAJA: Razrešena direktorka Centra za socijalni rad

Beograd -

BEOGRAD - Skupština grada razrešila je danas dužnosti v.d. direktorku Gradskog centra za socijalni rad Mikainu Stevanović i imenovala Zoricu Pavlović za v.d. direktora tog Centra na najduže jednu godinu.

Kako se navodi u obrazloženju, imajući u vidu tragične događaje koji su se desili u dva odeljenja u Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu, na Novom Beogradu i Rakovici, gradonačelnik Siniša Mali se 13. jula obratio Ministarstvu za rad, zapošljvanje, boračka i socijalna pitanja sa predlogom za razrešenje Mikaine Stevanović.

foto: Stefan Jokić

Resorno ministarstvo je dalo saglasnost za razrešenje v.d. direktorke, a zatim je Upravni odbor Gradskog centra za socijalni rad 21. jula doneo odluku kojom prestaju ovlašćenja Stevanović.

Odbornici su tu odluku doneli po kratkom postupku, kao i odluke o razrešenju i imenovanju još nekoliko direktora i v.d. direktora i članova upravnih i nadzornih odbora u pojedinim gradskim preduzećima i ustanovama.

Ispred centra za socijalni rad na Novom Beogradu u julu ove godine Milan Lovrić ubio je svoji bivšu suprugu Olgu Lovrić kamenom na očigled njihovih troje mloletne dece.

Marko Nikolić ispred Centra za socijalni rad u Rakovici ubio je četvorogodišnjeg sina Mihaila i bivšu suprugu Maju Đorđević, a povredio troje zaposlenih u Centru.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Damir Dervišagić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Šokantno! Da li će crtež Jane Marjanović otkriti ubicu majke?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track