KRAJ DRAME U OŠ SVETOZAR MILETIĆ Direktor Miroljub Mosurović: Odlazim da deca ne bi gubila nastavu!
Foto: Televizija Zemun

Počinje nastava u OŠ „Svetozar Miletić“

KRAJ DRAME U OŠ SVETOZAR MILETIĆ Direktor Miroljub Mosurović: Odlazim da deca ne bi gubila nastavu!

Beograd -

Miroljub Mosurović, zbog čije su smene učenici i roditelji štrajkovali, otišao uz uslov da ni Miloš Grčić, v. d. direktora, ne ostane na funkciji

Učenici OŠ „Svetozar Miletić“ iz Zemuna, koji su s roditeljima 27 dana protestovali zbog smene direktora škole Miroljuba Mosurovića Ljube, juče su krenuli u školu.

O povratku u klupe odluku je doneo Savet roditelja škole nakon što je čuveni Mosurović rešio da se povuče kako đaci ne bi dalje gubili nastavu.

- U sredu je usvojen Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, koji podrazumeva da direktora škole bira ministar prosvete. Rešio sam da se povučem, jer bi ionako, u skladu s novim zakonom, moja smena bila sprovedena za osam dana. U međuvremenu, deca bi još izgubila od nastave - ističe za Kurir Mosurović.

On dodaje da je ovako barem s pomoćnicom ministra prosvete Vesnom Nedeljković i gradskim sekretarom za obrazovanje i dečju zaštitu Slavkom Gakom ugovoreno da kolektiv sam predloži novog v. d. direktora škole.

- Jedan od uslova mog povlačenja bio je i to da Miloš Grčić, koji je u međuvremenu postavljen za v. d. direktora bez ijednog glasa podrške zaposlenih, takođe ne bude direktor. Kolektiv u njega nema poverenje i on je školi u samom startu bio nametnut - objašnjava Ljuba.

foto: Dragan Kadić

Njegova odluka da se povuče učenicima i roditeljima naterala je suze na oči.

- Ne možete nikada dobiti sve, završeno je najbolje po decu. OŠ „Svetozar Miletić“ je jedna od najboljih škola u Srbiji, i tako će i ostati - ističe Ljuba, koji je ovom odlukom dve godine pre penzije ostao bez zaposlenja:

- Bio sam profesor fizičkog, ali kada sam imenovan za direktora, na to mesto je, prirodno, došao drugi profesor. Ne znam šta će sada biti. Videću, ne brinem se previše.

Inače, kako saznajemo, zaposleni će za novog direktora predložiti profesora istorije Zdenka Tošića.

R. K. - Foto: Televizija Zemun; Dragan Kadić

Savet roditelja

LJUBA JE VELIKI ČOVEK

U Savetu roditelja kažu da su tužni što Ljuba nije ostao u školi, ali da su srećni što ga imaju.

- Srećni smo i što je uprkos nepravdi koji smo doživeli i koja nas i dalje izuzetno boli, pozivajući decu u školu, po ko zna koji put pokazao da je veliki čovek - poručili su u Savetu i dodali da će i dalje tražiti da se nepravda prema Ljubi ispravi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track