OBNOVLJEN PARKIĆ NA VRAČARU: Klinci dobili novo igralište
Foto: Beoinfo

OBNOVLJEN PARKIĆ NA VRAČARU: Klinci dobili novo igralište

Beograd -

BEOGRAD - Mališani sa opštine Vračar dobili su još jedno obnovljeno dečje igralište koje se nalazi između ulica Mileševska, Hadži Ruvimova,

Požarevačka i Tomaša Ježa.

To je 40. dečje igralište koje je od početka ove godine obnovljeno na teritoriji grada Beograda.

Uređenje igrališta urađeno je u saradnji sa stanarima okolnih zgrada koji su izneli svoje predloge za odabir rekvizita i mobilijara.

foto: Beoinfo

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković je rekao da je ovo peto obnovljeno dečje igralište na teritoriji te opštine. "Obnovom ovog igrališta mališani sa Vračara dobili su još jedno igralište gde mogu da se igraju", rekao je on i izrazio nadu da će na uglu između Timočke i ulice Jovana Rajića uskoro biti otvoreno i šesto obnovljeno dečje igralište na Vračaru.

Osim dva rekvizita koja su već postojala na igralištu, za mališane je postavljeno još sedam novih tako da im je sada na raspolaganju raketa, multufunkcionalni rekvizit-dvorac, penjalica, ljuljaška, dve klackalice, vrteška i dve njihalice.

foto: Beoinfo

Pored površina za decu, planiran je i prostor za boravak i odmor njihovih pratilaca sa adekvatnim pratećim mobilijarom. Postavljeno je devet novih klupa i tri đubrijere.

Počela je i rekonstrukcija Gradskog parka u Zemunu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beoinfo)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Od A do Š: Upoznajte najlepše crkve prestonice i Čuburu, boemsku dušu Beograda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track