OVO SE NE VIĐA SVAKI DAN: Na Vračaru zabetonirali drveće! Komšije tvrde da stablima to neće smetati!
Foto: Vračar u srcu

Neverovatno

OVO SE NE VIĐA SVAKI DAN: Na Vračaru zabetonirali drveće! Komšije tvrde da stablima to neće smetati!

Beograd -

U prolazu između zgrada, na samo nekoliko stotina metara od Trga Slavija, nalazi se manja auto perionica, kao i jedan kameno-montažni objekat, dok je ceo ostali prostor sada pretvoren u - parking

Neobičan prizor zatekao je pre nekoliko dana prolaznike u Ulici prote Mateje, kada su šetajući prolazom kod broja 36, koji ovu ulicu spaja sa susednom Alekse Nenadovića, ugledali radnike koji su bukvalno “zazidali” drveće!

U potrazi za odgovorom ko je i zašto zabetonirao drveće u ovom kraju, obratili smo se JKP “Zelenilo Beograd”. Međutim, prema rečima zaposlenih u ovom preduzeću, ta površina se ne nalazi u njihovoj nadležnosti.

- Predmetna površina za koju nas pitate se ne nalazi u Programu održavanja JKP “Zelenilo-Beograd”. Iz bezbednosnih razloga, na molbu stanara, JKP “Zelenilo-Beograd” je izvršilo orezivanje rizičnih grana - poručuju iz ovog preduzeća.

U prolazu između zgrada, na samo nekoliko stotina metara od Trga Slavija, nalazi se manja auto perionica, kao i jedan kameno-montažni objekat, dok je ceo ostali prostor sada pretvoren u - parking.

I to veoma prometan jer su se danas, od automobila, zabetonirana stabla jedva mogla i videti. Ljudi koje smo zatekli u prolazu, redom su tvrdili da ne znaju ko je bio "investitor radova".

- Betoniranje je urađeno uz saglasnost skupština stanara koje dele ovo dvorište iz ulica Prote Mateje i Alekse Nenadovića. Plaćeno je iz njihovog budžeta. Grad Beograd i opština Vračar dakle nemaju nikakve veze sa istim uređenjem.

Na istoj lokaciji nalazi se i bivša MZ Cvetni trg, koja je u fazi rekonstrukcije i pretvaranja u klub seniora opštine Vračar - rekli su iz Udruženja građana “Vračar u srcu”.

Oni su potvrdili da su radnici “Zelenila”, neposredno pre betoniranja, orezali sva stabla.

- Tom prilikom su konsultovani za sudbinu drveća koje treba da bude uokvireno betonom. Stanari su dobili informaciju da su predmetna stabla “betonirana” desetak godina unazad i da im ovaj sloj nalivenog betona neće smetati u njihovom rastu i razvoju - kažu iz ovog udruženja Vračaraca.

Pojedine građane ipak je zabrinulo da bi ovakvo rešenje moglo da ugrozi život biljaka ili da njihovim rastom dođe do pucanja betona, pa su komšije povele priču o potrebi da na teren izađe ekipa komunalne inspekcije.

Uprkos tome, u Sekretarijatu za inspekcijske poslove tvrde da prijavu za ovu lokaciju nisu dobili.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Da li ste primetili vrhunsku nepismenost gradskih vlasti?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track