DOBRE VESTI ZA STARIJE SUGRAĐANE: Penzionerima popusti za pozorište i biblioteku
Foto: Shutterstock

Benefiti uz personalizovanu senior karticu

DOBRE VESTI ZA STARIJE SUGRAĐANE: Penzionerima popusti za pozorište i biblioteku

Beograd -

Najstariji stanovnici prestonice plaćaće od 30 do 50 odsto jeftinije ulaznice za predstave, a ulazak u zoo-vrt će platiti 40 odsto manje

Najstariji građani Beograda uskoro će biti obasuti najrazličitijim popustima ukoliko postanu vlasnici personalizovane senior kartice.

Od 1. novembra Grad Beograd uvodi pomenute kartice u upotrebu i snosiće troškove njihove izrade i distribucije, što će reći da će one biti besplatne za prestoničke penzionere. A sa njima oni će moći mnogo da uštede na kućnom budžetu.

Personalizovane senior kartice omogućiće razne benefite. Recimo, penzioneri će moći da za 150 dinara dobiju trajnu članarinu u bibliotekama čiji je osnivač Grad Beograd. Odlazak u beogradski zoo-vrt će im biti jeftiniji, jer će ulaznicu platiti za 40 odsto manje. Popusti će se odnositi na usluge „Apoteka Beograd“, SRC „Tašmajdan“, „Zelenila“, „Veterine“...

JKP „Pogrebne usluge“ daje penzionerima koji budu imali senior karticu 15 odsto popusta na organizovanje sahrane, na troškove pogrebne opreme, cenu grobnice i spomenika.

Najstariji građani prestonice dobiće i 50 odsto popusta za ulaz u sve objekte koji su u sastavu Muzeja grada Beograda. Ko voli pozorište, po cenama nižim za 30 do 50 odsto moći će da gleda predstave u JDP, Pozorištu na Terazijama, Ateljeu 212, Bitef teatru, pozorištu „Boško Buha“, Zvezdara teatru, Omladinskom pozorištu Dadov, BDP, Pozorištu lutaka „Pinokio“, Ustanovi kulture „Vuk Karadžić“ i Malom pozorištu „Duško Radović“.

Kurir / E.K.

Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

OD A DO Š BEST OFF: Ovih 30 BG lokacija koje morate da posetite!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track