(FOTO) URBANISTIČKI HAOS USRED BORČE: Ceo Beograd je čuo za ovu ulicu i to zbog jednog detalja!
Foto: Lobi-info.rs

meštani ne mogu da reše problem

(FOTO) URBANISTIČKI HAOS USRED BORČE: Ceo Beograd je čuo za ovu ulicu i to zbog jednog detalja!

Beograd -

Posledice urbanističkog haosa i neusaglašenog razvoja lokalne zajednice trpe godinama meštani jednog kraka ulice Mihaila Šolohova u Borči.

Ukoliko ulazite kolima u ovu ulicu, morali biste dobro da porazmislite da li je vaše vozilo dovoljno usko da prođe između bandera koje se nalaze – nasred ulice!?

Kako je za portal lobi-info.rs, komšija Mitar potvrdio, u ulici su prvo postavljene bandere, a kasnije su uličicu asfaltirali.

Naime, ova ulica je nekada bila samo prolaz između parcela, od kojeg je nastalo sokače. Koliko je Mitar upućen, građani ulice su davnih dana, samoinicijativno i, naravno, uz pomoć nekoga iz Elektrodistribucije, uveli struju. Tada su i postavljene bandere na mestu na kome su i sada.

foto: Lobi-info.rs

Kada je rešeno da sokače postane ulica, vlasnici placeva su se dogovorili da svaki da oko pola metra do metar dužine placa da se tu "protera asfalt".

Tako su bandere i bez pomeranja došle bliže sredini ulice. Prilikom asfaltiranja, opština i „Beograd put“ su ih samo ostavili tu gde jesu.

Za portal lobi-info.rs, komšije navode da je stanje u ovoj ulici u Borči godinama takvo kakvo jeste i da je od strane nadležnih još pre tri do pet godina obećano da će se problem rešiti, ali se to još nije dogodilo.

U međuvremenu, stanari ulice se snalaze, navikli su i na vožnju i parkiranje pored ovih bandera. Međutim, samo pogled na tu neobičnu ulicu dosta govori o urbanističkom apsurdu koji vlada na levoj obali.

(Kurir.rs/lobi-info.rs/Đ.R.)

Foto: lobi-info.rs/Đ.R.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Da li ste primetili vrhunsku nepismenost gradskih vlasti?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja