(FOTO) TRADICIONALNO TOPLIČKO VEČE: Brojne zvanice uživale u druženju i najboljoj promociji topličkog kraja
Foto: Kurir

ovogodišnji domaćin opština kuršimlija

(FOTO) TRADICIONALNO TOPLIČKO VEČE: Brojne zvanice uživale u druženju i najboljoj promociji topličkog kraja

Beograd -

Tradicionalno druženje "Topličko veče" održano je u petak u restoranu "Topčiderac" u Beogradu.

Cilj ovog druženja, na kome se okupilo oko 500 gostiju , Topličana i njihovih prijatelja, jeste širenje prijateljstva i promovisanje topličkog kraja preko privredno-turističkih potencijala.

foto: Kurir

Ovogodišnji domaćin susreta bila je opština Kuršumlija, a na početku ovog tradicionalnog događaja gostima se obratio predsednik Udruženja Topličana Dragan Vladisavljević pozdravivši sve prisutne.

"Mnogo je potomaka topličkih junaka širom zemljine kugle potražilo mesto pod suncem. Svako od tih mesta ovančali su uspehom i slavom. Ove godine trebala su dva velika imena da posete rodnu Žitorađu, ali zbog obaveza odložili su omiljeno putovanje. Radivoje Milenković proslavljeni teniski trener iz Luksemburga i dobitnik Oskara za trikove i specijalne efekte u Supermenu Zoran Perisić iz Los Anđelesa, poslali su čestitke i pozdrave zemljacima uz žal za propuštenim slavljem", rečeno je na druženju.

1 / 5 Foto: Kurir

Topličanima je posebno zadovoljstvo priredio istoričar akademik Živojin Andrejić koji je kroz mnoga dela dokazao da su toplički vitezovi reda zmaja imali vodeću ulogu u njihovom vremenu.

"Upravo je ekipa serije "Senke nad Balkanom" predvođena producentom Goranom Bjelogrlićem dobila primerak knjige "Vitezovi reda zmaja".Goran je prvi put bio gost Topličana i odmah postao počasni član na obostrano zadovoljstvo", govorilo se na "Topličkoj večeri".

Brojni gosti sa visokim državnim funkcijama osećali su se kao kod kuće, a kako navode organizatori ovog druženja, najbrojnija i najveselija ekipa je bila iz Žitorađa.

foto: Kurir

Muzičko scenski deo predvođen maestralnim svetskim a našim pevačkim divama Ivanom i Biljanom Trmčić, a nakon toga, program je nastavio Čeda Marković u maniru pravog južnjačkog šoumena.

foto: Kurir

Njima se priključio nezaobilazni Rade Vučković koji je duboko uzdrmao rodoljubivim pesmama sve prisutne.

1 / 5 Foto: Kurir

Među topličanima posebno se istakao specijalni gost gazda Radisav Rodić rodonačelnik ovakvih proslava kome je miljenik Čeda Marković nebrojeno puta pevao i recitovao Mitketa iz Koštane na levo uvce i ovog puta je sve ponovljeno na Rodićevu radost.

foto: Kurir

Slavlje je trajalo dugo u noć, a gosti su komentarisali da sa zadovoljstvom očekuju naredni susret.

(Kurir.rs/Foto: Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track