NOVA GODINA KAO DA JE SUTRA: Okićeni Beograd sija, supermarketi već počeli da prodaju ukrase, a cene...
Foto: Damir Dervišagić

Kineske prodavnice prve iznele dekoraciju

NOVA GODINA KAO DA JE SUTRA: Okićeni Beograd sija, supermarketi već počeli da prodaju ukrase, a cene...

Beograd -

BEOGRAD - Novogodišnja rasveta je uveliko zasijala u Beogradu, a kineske robne kuće i supermarketi već su opremljeni širokim repertoarom dekoracije.

Bilo da su ovog vikenda sugrađani u kupovinu krenuli sa prazničnim namerama ili ne, većina će zastati i barem pogledati ove šarene rafove.

Kineske prodavnice su te koje svake godine među prvima iznesu najrazličitije novogodišnje ukrase, ali i po najrazličitijim cenama. Od ukrasa od 80 dinara po komadu, preko onih nešto većih od 200-300 dinara, do figurica irvasa, pahulja, polarnih meda, lizalica, venaca...

foto: AP

Nezaobilazan je i Deda Mraz, doduše za jednu veliku figuru trebate izdvojiti kao za dve najskuplje veštačke jelke, a to je čak 9.000 dinara!

Međutim, kada je reč o marketima i supermarketima čini se da će sugrađani morati malo da sačekaju na veći izbor dekoracije. Tek u nekim supermarketima može se naići na novogodišnju dekoraciju, doduše nešto skuplju, ali i znatno kvalitetniju nego u kineskim robnim kućama.

foto: AP/Ilustracija

U ponudi su dekorativni šabloni za crtanje sprejevima po ceni od nekih 100 dinara, po tri ili pet ukrasa u kompletu po ceni od 300 i onih od preko 600 dinara. Tu su i božićne čarape, kao i kutije za poklone, svećnjaci i šolje dekorisane prazničim motivima.

Ipak, na beogradskim pijacama je nešto drugačija situacija. Kako objašnjavaju prodavci, za novogodišnje ornamente je još uvek - rano.

- Nema sada nijedne tezge sa ukrasima, biće tek početkom decembra, tada je najveće interesovanje za kupovinu - kaže jedan od prodavaca na pijaci Skadarlija.

(Kurir.rs/Blic/M. Brkić/Foto: Damir Dervišagić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja