ZAVRŠEN PROTEST VLASNIKA AUTO-ŠKOLA: Sutra idu kod ministra policije na razgovor
Foto: Vlada Sporčić

štrajk

ZAVRŠEN PROTEST VLASNIKA AUTO-ŠKOLA: Sutra idu kod ministra policije na razgovor

Beograd -

Vlasnici auto-škola iz više gradova Srbije večeras su završili protest pred zgradom Vladom Srbije a u četvrtak 28. decembra primiće njihovu delegaciju ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Vlasnici auto škola traže da se ukine obaveza obnavljanja licence za instruktore na svakih pet godina i da ostane na snazi propisana minimalna cena obuke.

Oni su tražili da razgovaraju s predstavnicima Vlade jer im na više dopisa niko nije odgovorio na njihove zahteve da se menjaju propisi po kojima bi početkom naredne godine počelo prvo obnavljanje licence za obuku budućih vozača.

Stefanović će primiti delegaciju vlasnika auto škola sutra u 15 sati a posle sastanka odlučećemo o daljim aktivnostima, preneli su Beti učesnici protesta.

Naveli su i da su ostali predstavnici Vlade kao i nadležna agencije "vrteli u krug" tokom dana i da niko od njih nije želeo da ih primi.

Vlasnik autoškole "207" iz Niša Aleksandar Petrović rekao je ranije danas za Betu da zakon propisuje da svi instruktori, ispitivači i predavači u auto-školi svakih pet godina moraju da obnove licencu, što su "veliki troškovi i ometanje rada auto-škola".

Vlasnik auto-škole "Deboj" iz Beograda Dragan Jagodić rekao je da je "Agencija za bezbednost saobraćaja Srbije smislila način kako da uzme novac preko obnavljanja licenci".

"U Srbiji ima 3.000 instruktora i računica pokazuje da za pet godina Agencija za bezbednost saobraćaja zaradi milion evra", rekao je Jagodić.

Povodom zahteva predstavnika auto-škola da razgovaraju sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović njeno ministarstvo je saopštilo da su provere znanja, izdavanje i obnavljanje licenci instruktora vožnje u nadležnosti Agencije za bezbednost saobraćaja i uputilo ih je na tu adresu.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Vlada Sporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track