OVAKO ĆE RADITI GRADSKI PREVOZ U BEOGRADU TOKOM PRAZNIKA: Evo koje se linije ukidaju, a koje će promeniti trasu
Foto: Filip Plavčić

u susret proslavi

OVAKO ĆE RADITI GRADSKI PREVOZ U BEOGRADU TOKOM PRAZNIKA: Evo koje se linije ukidaju, a koje će promeniti trasu

Beograd -

Prednovogodišnja žurka i doček ispred Skupštine menjaju linije javnog gradskog prevoza. Ukidaju se trole 40 i 41 i linija EKO 1. Noćne linije počinju da rade od 22 sata.

Zbog dočeka Nove godine na platou ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije, ali i koncerta uoči najluđe noći, biće izmenjene linije javnog prevoza. Tako će sutra od 19.00 do dva sata posle ponoći, i u nedelju od 17.00 do 4.00 linije saobraćati na sledeći način:

Privremeno se ukida autobuska linija EKO 1.

Linija 23 će saobraćati izmenjenom trasom, od raskrsnice sa Takovskom do Sajma voziće Beogradskom, Trgom Slavija, Nemanjinom, kroz Kneza Miloša i Bulevarom vojvode Mišića.

Izmene će pretrpeti i linija 24, koja će ići Trgom republike, Ulicom braće Jugović, Bulevarom despota Stefana, ulicama Džordža Vašingtona, 27. marta, Beogradskom i Njegoševom. Autobusi na linijama 26 i 26 N, 27, E8, 202 N i 301 n će voziti trasom 24, a onda će nastaviti ulicama Kraljice Marije, Ruzveltovom, Bulevarom kralja Aleksandra i dalje redovnom trasom.

Linije 37, 44, 37 N, 56 n i 511 N ići će sa Trga republike Makedonskom, Braće Jugovića, Bulevarom despota Stefana, Džordža Vašingtona, 27. marta, Beogradskom, preko Slavije, pa Nemanjinom i Ulicom kneza Miloša.

Autobusi na liniji 58 saobraćaće Bulevarom despota Stefana, Cvijićevom, Takovskom, 27. marta, Beogradskom, Slavijom i Nemanjinom.

Vozila na liniji 74 ići će Slavijom, Beogradskom i Bulevarom kralja Aleksandra.

NOVI BEOGRAD I BORČA MANIFESTACIJA "Novi Beograd - grad otvorenog srca" zatvoriće za saobraćaj Bulevar Zorana Đinđića na delu između ulice Omladinskih brigada do Bulevara umetnosti, od 6 ujutru do 17 časova. Zato će neznatno biti izmenjene linije 17, 68, 70 i 74. "Ulica otvorenog srca" zatvoriće za saobraćaj 1. januara od 8 do 16 sati Ulicu Valjevskog odreda i Bele Bartoka u Borči, a biće izmenjene trase linija 85, 95, 96 i 105 L.

TROLEJBUSI

SA Banjice umesto trolejbusa sa linija 40 i 41 saobraćaće autobusi i to do Admirala Geprata, sa oznakom 41 A. Voziće trasom: Kneza Miloša - Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića - Crnotravska - Neznanog junaka - Paunova - Banjica 2.

NOĆNE LINIJE

Redovne noćne linije počeće da rade u 22 sata. U najluđoj noći će i vozila privatnih prevoznika izaći umesto u ponoć, dva sata ranije, a posle ponoći voziće po redovnoj turaži. Tako će vozila sa linije 26 N saobraćati kao vozila sa dnevne linije 26, a vozila sa linije 37 N, 56 N i 511 N sići će trasom dnevnih linija 37 i 44. Polazno stajalište je u Makedonskoj, zajedno sa noćnim linijama 68 N, 301 N i 603 N. Vozila sa linija 202 N i 301 N saobraćaće kao i vozila sa dnevne linije 27.

ULICA OTVORENOG SRCA

Prvog dana u godini, manifestacija "Ulica otvorenog srca" izmeniće linije prevoza koje voze Svetogorskom i Makedonskom, od šest do 20 časova. Trolejbuske linije 28, 40 i 41 biće ukinute. Uvodi se autobuska linija 40 A koja će voziti trasom: Zvezdara - Čingrijina - Dimitrija Tucovića - Cvijićeva - Jaše Prodanovića - Takovska - Kneza Miloša - Bulevar vojvode Putnika - Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića - Neznanog junaka - Crnotravska - Paunova - Banjica 2. Vozila sa linija 65 i 77 će u oba smera saobraćati Dečanskom, Braće Jugovića, Bulevarom despota Stefana, Džordža Vašingtona i 27. marta.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

Foto Filip Plavčić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV) VOZAČI, PAZITE SE! Ovo su 33 lokacije na kojima vas vrebaju nove kamere!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track