ŠAPIĆ: Pričao bih sa svima posle beogradskih izbora, ali pod uslovom da budem gradonačelnik
Foto: Dado Đilas

kampanja

ŠAPIĆ: Pričao bih sa svima posle beogradskih izbora, ali pod uslovom da budem gradonačelnik

Beograd -

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić kaže da bi nakon beogradskih izbora razgovarao sa svima koji uđu u gradsku skupštinu, al sa preduslovom za dogovor da on bude na čelu Beograda, a ocenio je i da je Dragan Đilas bio dobar gradonačelnik.

Šapić kaže da je njegova obaveza da razgovara i sa onima koji su mu nesimpatični, kao i onima koje smatra nevaspitanim i nesposbnim a da je preduslov za dogovor da dobije priliku da bude na čelu Beograda.

Ukoliko ne bude gradonačelnik, kaže, odbornici sa njegove liste neće glasati za formiranje vlasti u Beogradu niti za nekog drugog kandidata za gradonačelnika.

Govoreći o nekadašnjem gradonačelniku Draganu Đilasu, Šapić je rekao da se nisu slagali oko različitih stvari, ali i da je bio dobar gradonačelnik.

"Bio sam deo manjine u okviru stranke i odlučio sam da ne budem taj koji će da koči njen razvoj. Sarađivali smo dve, tri godine i mislim da je bila uspešna gradska uprava i da je Đilas bio dobar gradonačelnik. Odlučio je da se vrati u politiku i ja mu želim svu sreću", rekao je Šapić i dodao da Beograd ne bi vodio ni kao prošla, ali ni sadašnja vlast, već bi pokušao da izvuče sve dobro što su radili i jedni i drugi.

Upitan zašto su na mestu odbornika na Novom Beogradu njegovi prijatelji i porodica, Šapic tvrdi da je "jedini njihov benefit 2.000 dinara po Skupštini", a niko od njih nije postavljen ni na jednu izvršnu funkciju u opštini.

"Dokle god je ovakav nakaradan zakon, po kom su odbornici vlasnici glasova, trudiću se da odbornici budu ljudi u koje imam poverenja, jer ne želim da nakon izbora krene politicka pijaca", rekao je Šapić.

(Kurir.rs/Tanjug/N1)

Foto Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: DA LI CELOJ BOLNICI PRETI NEKONTROLISANA ZARAZA MALIM BOGINJAMA???

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track