RAKOVIČKI MALIŠANI DOBILI IGRALIŠTE: Nove klupe, ljuljaške i klackalice u Kneževačkoj
Foto: Beoinfo

Za lepše detinjstvo

RAKOVIČKI MALIŠANI DOBILI IGRALIŠTE: Nove klupe, ljuljaške i klackalice u Kneževačkoj

Beograd -

BEOGRAD - U rakovičkom naselju Kneževac danas je otvoreno novoizgrađeno dečje igralište.

U glavnom gradu dosad je urađeno 77 dečjih igrališta, 29 teretana na otvorenom, 35 sportskih terena, pet parkova za pse i 25 skverova. Deca i ovog kraja dobila su moderno igralište.

Naselje Kneževac ima svojih problema poput problema sa legalizacijom budući da tu ima dosta bespravno izgrađenih zgrada, kao i problema sa kanalizacijom.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić je rekao da je naselje Kneževac jedno od naselja koje je u periodu pre 2012. godine bilo poprište divlje gradnje.

"Nasleđe svega toga je jedan urbanistički haos koji mi sada, kao gradska opština Rakovica, uz pomoć Grada i Republike pokušavamo da rešimo...u narednom periodu očekujemo da ćemo betonirati 19 novih staza, prilaza, prolaza, a uskoro će početi i asfaltiranje velikog broja nekategorisanih puteva", istakao je on i naglasio da opština Rakovica radi na tome da poboljša život građana.

Inače, novoizgrađeno dečije igralište nalazi se u Kneževačkoj ulici u blizini broja 34 i ima mekanu tartan podlogu za igru mališana, klackalice, ljuljaške, klupice i drugi parkovski mobilijar.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track