NEZAPAMĆENO U DELIGRADSKOJ, OGLASIO SE DIREKTOR POGREBNIH USLUGA: Privatni pogrebnici nam upali u centralnu kapelu
Foto: Printscreen Google Maps

Direktor JKP "Pogrebne usluge" Dragan Baltovski

NEZAPAMĆENO U DELIGRADSKOJ, OGLASIO SE DIREKTOR POGREBNIH USLUGA: Privatni pogrebnici nam upali u centralnu kapelu

Beograd -

BEOGRAD - Direktor Javnog komunalnog preduzeća "Pogrebne usluge" Dragan Baltovski izjavio je danas da se blokadom centralne kapele u Deligradskoj ulici ne rešava nijedan problem.

Prema rečima Baltovskog, jutros pre 7 časova grupa privatnih pogrebnika je svojim vozilima nasilno ušla u dvorište centralne kapele u Deligradskoj ulici i blokirala izlaz iz kapele, čime su onemogućili da se preminuli, koji treba danas da budu sahranjeni, blagovremeno prevezu na beogradska groblja.

foto: Printscreen Google Maps

On je dodao da su privatni pogrebnici na taj način blokirali i dovoženje preminulih iz bolnica koje svakodnevno obavlja JKP "Pogrebne usluge".

Baltovski je blokadu centralne kapele uporedio sa blokadom dovoda struje bolnicama i porodilištima i istakao da je takav potez potpuno neopravdan.

On je rekao da su radnici tog preduzeća uspeli da realizuju sve pripreme za održavanje za danas zakazanih sahrana, ali je sada onemogućeno da se taj posao u potpunosti obavi.

Isto tako, podsetio je da su privatni pogrebnici svoje zahteve izneli u Skupštini grada i Grad se složio sa delom zahteva koji je u njihovoj nadležnosti, a to su termini za zakazivanje sahrana.

foto: Printscreen Google Maps

Prema njegovim rečima, što se tiče uredbe koju donosi Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, za to je formirana radna grupa u kojoj učestvuju i privatnici. Oni na neki način odugovlače i onemogućavaju donošenje te uredbe koja bi omogućila rad svih, pa i njih.

Beogradski privatni pogrebnici i udruženja pogrebnika iz drugih delova Srbije za danas su najavili protestnu vožnju ulicama Beograda tokom koje će, kako su naveli, obići relevantne institucije odgovorne za monopol u oblasti pogrebnih usluga i ucenjivanje gradjana kao naručilaca tih usluga.

(Kurir.rs/Beoinfo/Foto: Google street view printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ZNAJU NEŠTO O UBISTVU IVANOVIĆA? Evo prema kome bi mogla da vodi istraga o zločinu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track