JOVANOVIĆ IZ NARODNE STRANKE: Dug Beograda veći nego što se tvrdi
Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

reakcija

JOVANOVIĆ IZ NARODNE STRANKE: Dug Beograda veći nego što se tvrdi

Beograd -

BEOGRAD - Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović ustvrdio je danas u pisanoj izjavi koja je prosleđena novinarima, da je dug koji je napravio aktuelni gradonačelnik Beograda Siniša Mali veći nego što se zvanično tvrdi.

Naime, Jovanović je izjavio "da je predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić obmanuo javnost tvrdnjom da je gradonačelnik Beograda Siniša Mali smanjio dug svakog Beograđanina za 300 evra".

"Vučić obmanama neuspešno pokušava da sakrije manjak rezultata i višak afera gradonačelnika Siniše Malog", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Istina je da je javni dug Srbije od dolaska Vučića na vlast 2012. godine porastao za osam milijardi evra, pa je svaki građanin Srbije, uključujući i našu decu, zaduženiji za 1.142 evra, rekao je Jovanović.

Potpredsednik stranke Vuka Jeremića naveo je da je sadašnja gradska vlast u Beogradu krajem 2013. godine zatekla dug od 412 miliona evra, od kojih je polovina bila za Most na Adi, dok je početkom 2017. godine dug bio 374 miliona evra.

"To je nepunih 40 miliona evra manje, a ne 500 miliona evra manje, kao što tvrdi Vučić", naveo je Jovanović.

Jovanović je dodao da je prethodna vlast u Beogradu ostavila dva nova mosta i visok nivo socijalne zaštite, dok će nasledje Malog i Vesića biti "dve nezavršene stambene zgrade u takozvanom Beogradu na vodi, nula kapitalnih investicija i smanjivanje skoro svih socijalnih davanja".

"Narodna stranka garantuje Beograđanima da će novoj vlasti oni biti prioritet, a ne bugarski turisti i arapski kvazi-investitori", istakao je Jovanović.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet/Aleksandar Levajković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track