USKORO KREĆU RADOVI U BLOKU 42: Nova autobuska stanica biće završena za 18 meseci
Foto: Printscreen Google Maps

Novi beograd

USKORO KREĆU RADOVI U BLOKU 42: Nova autobuska stanica biće završena za 18 meseci

Beograd -

BEOGRAD - Svim zgradama koje su činile tradicionalni stari Beograd biće vraćen stari sjaj, kao što je to urađeno sa zgradom Geozavoda, rekao je gradonačelnik Siniša Mali dodajući da je reč o zgradama Jugošpeda i Bigza.

On je najavio i skorašnje postavljanje kamena-temeljca za novu autobusku stanicu u Bloku 42, koja će se prostirati na oko dvadeset hiljada kvadrata i koja bi trebalo da bude završena za 18 meseci.

On je dodao da je Ada Huja veliki potencijal i da se trenutno završava projekat izgradnje novog mosta preko Ade Huje jer se na taj način sistemski rešava izgradnja pojedinih delova grada. Veliki projekti koji predstoje su Novi savski most koji, u ovom trenutku po idejnom rešenju koji je uradio CIP, košta između 30 i 40 miliona evra, kao i tunel koji se nadovezuje na most i izlazi u Bulevar despota Stefana, a smanjiće za 14 odsto tranzit saobraćaja u tom delu grada.

On je posebno istakao da niču gradilišta tamo gade su bile zapuštene fabrike, aktivirane su te lokacije i tu se grade novi objekti, zapošljavaju novi radnici i sređuju zelene površine. - Prva sledeća fabrika biće otvorena u Mladenovcu jer ova opština ima puno potencijala - istakao je i dodao da će biti izgrađena i fabrika za preradu otpadnih voda u Velikom Selu.

(Kurir.rs/Beoinfo/Foto: Google street view)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PLENKOVIĆU, ODAJ POČAST ŽRTVAMA JASENOVCA! Šta je sve Ivica Dačić poručio hrvatskom premijeru usred Njujorka?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track