MIĆUNOVIĆ POZVAO BIRAČE DA GLASAJU ZA DEMOKRATSKU OPCIJU: Recimo jednoglasno da želimo ponovo slobodni Beograd
Foto: Zorana Jevtić

prestonički izbori

MIĆUNOVIĆ POZVAO BIRAČE DA GLASAJU ZA DEMOKRATSKU OPCIJU: Recimo jednoglasno da želimo ponovo slobodni Beograd

Beograd -

Funkcioner i poslanik Demokratske stranke Dragoljub Mićunović pozvao je danas građane da na izborima za Skupštinu grada 4. marta odbrane uspomenu slavnog Beograda, glasaju za demokratsku opciju i ponovo budu slobodni građani.

"Nikakavo bahato neznanje koje trenutno vlada ne bi trebalo da pomrači sliku slobodnog i slobodarskog Beograda i zato želim da se svi skupimo i jednoglasno kažemo da želimo ponovo slobodni Beograd", rekao je Mićunović novinarima u centru grada gde su prikupljani potpisi građana za deklaraciju "Za Beograd, slobodan grad".

Mićunović je rekao da se nada da će Beograđani još jednom pokazati da umeju da se bore i istakao da je DS je i u najtežim okolnostima, u vreme Slobodana Miloševića, u opštini Stari grad dobijao bar tri četvrtine svih glasova.

"Nema razloga da to ne ponovimo i ovoga puta", rekao je Mićunović.

Upitan da prokomentariše poziv predsednika Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića da svi koji su podržali njegovu predsedničku kandidaturu, na beogradskim izborima glasaju za Dragan Đilasa, Mićunović je rekao da to ne želi da komentariše, ali da građani treba da glasaju da demokratsku opciju.

"Mi vas pozivamo da glasate za ono što je najsigurnije demokratski, za ono što je matica i što uvek ostaje", rekao je Mićunović.

DS je na predsedničkim izborima 2017. podržala Sašu Jankovića, a na beogradskim izborima lider DS Dragan Šutanovac je kandidat za gradonačelnika ispred koalicije DS, Socijaldemokratske stranke, Nove stranke i Zelene ekološke partije.

Više funkcionera DS, među kojima Šutanovac, Nada Kolundžija, Balša Božović, kao i predsednik Nove stranke Zoran Živković razgovarali su sa građanima i potpisali Deklaraciju kojom se koalicija DS, SDS, Nova i Zeleni obavezuju na ispunjenje vrednosti i programskih ciljeva ukoliko im na izborima bude povereno organizovanje života u Beogradu. Taj dokument je i poziv građanima da se uključe u javni život Beograda.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track