GROCKA: Asfaltirano 80 km puteva i ulica
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

U poslednje četiri godine

GROCKA: Asfaltirano 80 km puteva i ulica

Beograd -

Ulica 7. jula, čija je dužina 550 metara, nije rađena 30 godina, tačnije asfaltirana je 1988. godine

BEOGRAD - U poslednje četiri godine na teritoriji opštine Grocka asfaltirano je 80 kilometara puteva i ulica, od čega samo u naselju Kaluđerica 10,5 kilometara, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

On je to rekao prilikom obilaska radova u Ulici 7.jula koja je duga 550 metara i čije je asfaltiranje počelo danas.

''Iako je početak februara, kao što vidite, asfaltiramo i rešavamo probleme koji nisu rešavani decenijama. Ulica 7.jula, čija je dužina 550 metara, nije rađena 30 godina, tačnije asfaltirana je 1988. godine i od tada ništa nije rađeno u njoj'', istakao je Vesić.

On je rekao da je Kaluđerica ''divlje'' naselje koje ima mnogo problema jer je građeno bez ikakve infrastrukture.

''Kada pogledate ove ulice, vidite koliko su one uske i koliko je teško uraditi bilo kakvu infrastrukturu'', primetio je gradski menadžer i dodao da je u proteklih nekoliko godina u tom naselju otvorena opštinska ispostava što je, kako kaže, uradila opština Grocka.

''Na taj način su pomogli ljudima iz Kaluđerice da većinu svojih problema rešavaju ovde. Osim toga, u okviru regionalnog projekta vodovoda Makiš-Mladenovac završili smo šest kilometara vodovoda i spojili Ubsku kapiju sa rezervoarom u Kaluđerici što je omogućilo da se meštani priključe na gradsku vodu i imaju mnogo stabilnije vodosnadbevanje nego ranije'', naglasio je Vesić.

Osim toga, dodao je on, u Kaluđerici je otvorena pošta, urađena dva dečija parka sa mobilijarom, renoviran sportski teren i započeta rekonstrukcija kanala mreže u Ulici Željka Milivojevića.

''Ono je što je možda najvažnije, u Kaluđerici smo otvorili prvu zelenu pijacu'', dodao je Vesić.

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović rekao je da naselje Kaluđerica ima mnogo problema, ali da se radi na njihovom rešavanju.

''Očekujem da za dve-tri godine i sami meštani Kaluđerice neće moći da prepoznaju to naselje'', istakao je Simonović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track