LEDINE: Nova stolarija za vrtić Balončići
Foto: Beoinfo

Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu

LEDINE: Nova stolarija za vrtić Balončići

Beograd -

BEOGRAD - Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas vrtić "Balončići" na Ledinama gde je u planu da se ove godine zameni kompletna stolarija.

Gak je u vrtić došao na poziv roditelja 80 dece koja borave u jedinom vrtiću u ovom delu Beograda, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

"Osim većeg broja mesta u vrtićima, u fokusu ove godine ostaje i obnova vrtića po prioritetima. Ovaj vrtić to svakako jeste, godinama se nije ulagalo u njega i planiramo da ove godine krenemo. Novca ima i u planu je da se započne sa zamenom stolarije", rekao je Gak.

On je tokom razgovora sa roditeljima istakao i da je u planu da se ove godine u sve vrtiće uvedu panik-tasteri kako bi se povećala bezbednost dece, ali i zaštitila imovina predškolskih ustanova koja je noću i vikendima često na meti vandala.

To će, kako je objasnio, biti moderni sistemi povezivanja policije i hitnih službi u situacijama kada je to potrebno, sa alarmnim sistemima za neovlašćene ulaske u objekte i dvorišta vrtića.

U 35 vrtića na Novom Beogradu i pet depandansa boravi oko 8.500 dece.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja