DIREKTORI FARBALI KLUPE NA LABUDOVOM BRDU: Očišćen plato u Rakovici
Foto: Beoinfo

Na zahtev građana

DIREKTORI FARBALI KLUPE NA LABUDOVOM BRDU: Očišćen plato u Rakovici

Beograd -

BEOGRAD - Na Labudovom brdu danas je sprovedena akcija čišćenja i uređenja platoa.

U akciji su učestvovala gradska komunalna preduzeća, a podršku su dali i direktori „Zelenila - Beograd” Slobodan Stanojević i „Gradske čistoće” Miroslav Bogdanović, kao i predsednik opštine Vladan Kocić i državni sekretar MUP Milosav Miličković.

Čišćenje platoa usledilo je na inicijativu građana dog dela Rakovice. "To je ono što su građani želeli da uradimo, da sredimo plato, ofarbamo klupe i pokažemo kako zajedno možemo da menjamo stvari, pogotovo ako krenemo od komšiluka i ako svako od nas uradi ono što je do njega, da ne baca otpatke i čuva grad, klupe, ljuljaške, kako bi Beograd bio bolje i lepše mesto za život", rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

foto: Beoinfo

Gradska čistoća u poslednje četiri godine nabavila 96 novih, modernih vozila, kako bi bili efikasniji, a grad čistiji, a Zelenilo uredilo skoro 200 zelenih površina za četiri godine.

"Hoćemo sa građanima da menjamo grad, da brinemo da je svaki komšiluk, ćošak očišćen, okrečen, svaka fadasa i ulaz uređeni", poručio je Mali. Dodao je da je ponosan na velike projekte čišćenja grada, među kojima je predstojeće saniranje deponije u Vinči, koja je najveća crna tačka u Evropi.

Ponovo je napravljena velika deponija pored Brankovog mosta, koja je bila očišćena 2015. ali biće ponovo očišćena i ograđena kako se ne bi ponovo pojavila.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track