PREDSEDNIK FORUMA MLADIH NOVE STRANKE PRED PREKRŠAJNIM SUDOM Eleković: Okupljeni podržali slobodno društvo
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Okrivljen kao organizator Protesta "Protiv diktature"

PREDSEDNIK FORUMA MLADIH NOVE STRANKE PRED PREKRŠAJNIM SUDOM Eleković: Okupljeni podržali slobodno društvo

Beograd -

Ovde okupljeni nisu podrška meni nego vrednosti koja se zove sloboda, ovde su zbog slobodnog društva kojem težimo da se politički progoni ne bi dešavali, rekao je ispred Prekršajnog suda student Uroš Eleković, koji je okrivljen da je bio jedan od organizatora Protesta "Protiv diktature".

Ako je krivica to što sam javno ukazao na kriminalne uslove u kojima živimo, tačnije preživljavamo, kriv sam i kažem Aleksandre Vučiću, dođi i lično me uhapsi, rekao je Eleković, predsednik Foruma mladih Nove stranke koji je i kandidat za odbornika Koalicije da oslobodimo Beograd, čiji su predstavnici došli pred zgradu suda.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac je rekao da je ovo podrška mladosti, pre svega onoj koja je odlučila da ostane u Srbiji i bori se za slobodnu i bolju državu.

foto: Promo

Pozivamo građane da 4. marta oslobodimo Srbiju od straha i da svi imaju pravo da iskažu svoje mišljenje, a da se ne plaše da ih zbog toga čeka suđenje, rekao je Šutanovac.

Prva na listi ove koalicije Vesna Rakić Vodinelić je rekla da je došla da prati suđenje, jedno u nizu po policijskoj prijavi protiv učesnika protesta. Ona je podsetila da je predsednik države, iako nije za to nadležan, rekao da su protesti slobodni i da mogu da se održavaju ako nisu nasilni.

foto: Beta

Očigledno je da se zloupotrebljava pravosuđe, rekla je Vodinelić, navodeći da su nedavno objavljeni amandmani Ministarstva pravde na Ustav kojima se "pravosuđe još više stavlja u podređen položaj u odnosu na izvršnu vlast".

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Tanjug/Filip Krainčanić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track