TEŽAK INCIDENT KOD POŠTANSKE ŠTEDIONICE: Pretučena 2 kontrolora Bus plusa na liniji 33
Foto: Dado Đilas

Prevezeni u Urgentni centar

TEŽAK INCIDENT KOD POŠTANSKE ŠTEDIONICE: Pretučena 2 kontrolora Bus plusa na liniji 33

Beograd -

Dvoje radnika Bus plusa su jutros pretučeni, rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Macura je navela da su jutros u 06.48 sati u ulici Kraljice Marije kod Poštanske štedionice pretučena dva radnika firme Bus plus, usled čega su prevezena u Urgentni centar.

Naime, kontrolori kompanije Bus plus D.B. i L.M napadnuti su jutros oko 6.15 sati na stajalištu 27. mart, incident se dogodio na liniji 33, kada je NN putnica (oko 45 godina) bez ispravne karte fizički nasrnula na kontrolore i nanela im ogrebotine i povrede ekstremiteta, a zatim pobegla.

Ovo je, kako navode u Bus Plusu, 11. napad od početka godine na njihove kontrolore, što je polovina ukupnog broja fizičkih napada u 2017. godini, kada je evidentiran 21 incident.

Zbog učestalih napada, kažu u Bus Plusu, prinuđeni su da od nadležnih organa zatraže da se regulišu ovlašćenja kontrolora u okviru postojećih zakonskih rešenja i tako im se omogući da neometano obavljali svoj posao.

Na sugrađane apeluju da razumeju da kontrolori samo rade svoj posao, te poručuju da je važno da svi korisnici gradskog prevoza plaćaju kartu, jer se tada, dodaju, incidenti ne bi događali.

Inače, nakon incidenta na liniji 33, na poziv kontrolora intervenisali su Hitna pomoć, policija, napravljen je zapisnik i uzete su izjave od svedoka. Povređeni su prevezeni u Urgentni centar, gde je obavljen pregled i utvrđeno da je kontrolorka prilikom pada zadobila povrede desnog kolena i desnog kuka, dok su njenom kolegi nanete lakše povrede.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ilustracija/Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track