4 DANA BESPLATNOG PARKINGA ZA PRAZNIK: Ovako će raditi pošte, prodavnice i pijace za Vaskrs
Foto: JKP Parking Servis

Vodite računa, pauk ipak radi

4 DANA BESPLATNOG PARKINGA ZA PRAZNIK: Ovako će raditi pošte, prodavnice i pijace za Vaskrs

Beograd -

BEOGRAD - Vaskršnji praznici, koji se u Srbiji obeležavaju od petka 14. aprila do ponedeljka 17. aprila, osim neradnih dana za školarce, uticaće i na radno vreme brojnih ustanova i trgovina širom zemlje.

Povratak u školske klupe u utorak

Prema školskom kalendaru za ovu godinu vaskršnji praznici počinju sutra i traju do 17. aprila, tako da će se đaci u školske klupe vraćati u utorak 18. aprila.

Parking džabe

Od petka 14. aprila do ponedeljka 17. aprila parking će biti besplatan i neće se kontrolisati i naplaćivati u zoniranim delovima grada, dok će sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biti neprekidno otvorena za vreme praznika i radiće po uobičajnom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila (pauk).

Foto: JKP Parking servis
Foto: JKP Parking servis

Pošte

Pošte Srbije će imati dežurna mesta u petak i u ponedeljak, a non stop će raditi pošta u Takovskoj 2, dok će pošta u Savskoj 2 raditi od 8 do 15 sati, kao i nekoliko drugih poslovnica u gradu. Pošta u Glavnoj pošti u Takovskoj 2 u Beogradu i pošte na graničnim prelazima radiće i na Vasrks u nedelju.

Samoposluge

Od prodavnica prehrambenih proizvoda, samo će Veletržnica Beograd raditi u periodu neprekidno tokom vaskršnjih praznika od 00 do 24 časa.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Trgovinski objekti Deleza, (Maksi supermarketi, Šop end go prodavnice i Tempo), na Veliki petak 14. aprila biće otvorene do 18, dok će u subotu 15. aprila raditi redovno. Delezove prodavnice na Uskrs će biti zatvorene, osim Maksi supermarketa na Zlatiboru koji će raditi do 18.

Prodavnice Idea u petak i u subotu radiće uobičajeno, dok na Vaskrs neće raditi, osim prodajnih objekata na Zlatiboru i Kopaoniku koji će raditi skraćeno, od 7 do 15 sati. Rodini supermarketi u petak i u subotu će raditi uobičajeno, dok će na Vaskrs biti zatvorene.

Pijace

Gradske pijace će u petak i subotu, 14. i 15. aprila raditi uobičajno od 6.00 do 19.00 sati dok će na Uskrs 16.aprila raditi samo pijace Zemun, Banovo brdo, Bele vode, Dušanovac i Gornja Varoš od 6.00 do 13 sati.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

U ponedeljak 17. aprila sve pijace će raditi skraćeno od 6 do 13 sati.Na dan Uskrsa i u ponedeljak 17. aprila neće raditi ni otvoreni tržni centar Novi Beograd kao i Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom Miljakovac. Cvetna pijaca, odnosno tržni centar Krnjača na Uskrs neće raditi, dok će ostalih dana raditi od 11 do 20 sati.

Tržni centri

Ušće Šoping centar će u petak 14. aprila raditi skraćeno do 18 sati, dok će na Vaskrs biti zatvoren. U subotu i ponedeljak, 15. i 17. aprila Ušće šoping centar će raditi normalno.Skraćeno radno vreme tokom uskršnjih praznika imaće i Super Vero i Džambo, pa će u petak i subotu raditi od 7.30 do 20 sati, na Uskrs neće raditi, a u ponedeljak 17. aprila radiće uobičajno od 7 do 22 sata.

(Foto: JKP Parking servis)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track