(VIDEO) 45 GODINA STUDIJA B: Goran Vesić čestitao rođendan gradskoj televiziji
Foto: Dado Đilas

Deo istorije i tradicije prestonice

(VIDEO) 45 GODINA STUDIJA B: Goran Vesić čestitao rođendan gradskoj televiziji

Beograd -
Želim vam srećan praznik i želim da nastavite da budete prava gradska kuća kojoj građani mogu da se obrate ako imaju neku ideju o tome šta u gradu treba da se promeni. Studio B je neka vrsta tribine grada i glasa Beograđana i samo takvi ostanite, rekao je Goran Vesić

BEOGRAD - Studio B je i deo istorije Beograda i naše tradicije. Od osnivanja do danas bio je svedok razvoja našeg grada, menjanja navika njegovih stanovnika, uticao na razvoj grada. Želim vam srećan praznik i želim da nastavite da budete prava gradska kuća kojoj građani mogu da se obrate ako imaju neku ideju o tome šta u gradu treba da se promeni. Studio B je neka vrsta tribine grada i glasa Beograđana i samo takvi ostanite, rekao je Goran Vesić za Studio B.

On je istakao da je prvi urbani džep koji je grad uredio bio Plato Đoke Vještice, upravo na inicijativu Studija B.

- To je bila lepa ideja da ovaj naš poznati novinar dobije svoj plato. Bio je hroničar, neko ko je zaista beležio sve ono što se dešavalo u Beogradu. Nastavićemo sa sređivanjem takvih urbanih džepova. Planiramo da ih sredimo oko stotinak u gradu, gde god građani pokažu inicijativu da uredimo malu zelenu površinu, jer ćemo na taj način učiniti život komfornijim i lepšim. Pokazalo se da za to ne treba mnogo sredstava, ali je i to dovoljno da učinimo nešto lepo u gradu. Kad prolazim ovuda, uvek vidim da građani sede i razgovaraju. Ovo je samo jedno obeležje sa kojim bi se složio Đoko Vještica - rekao je gradski menadžer.

Radoje Simić Najbeograđanin

Svečanosću u Skupštini grada Beograda RTV Studio B obeležio je danas 45 godina postojanja, a tom prilikom direktoru Instituta majka i dete Radoju Simiću uručeno je priznanje "Najbeograđanin".Nagrada "Najbeograđanin" se dodeljuje za bitan lični i profesionalni integritet, humanost i za trag koji će ostaviti na Beograd i Beograđane.Uručujući nagradu direktoru Instituta za majku i dete Radoju Simiću, gradonačelnik Beograda Siniša Mali je ocenio da je ona otišla u prave ruke."Vi ste simbol grada. Čast mi je da u ime svih Beograđana dodelim nagradu najboljem među najboljima", rekao je Mali i dodao da grad Beograd i Institut imaju izuzetnu saradnju.Mali je tim povodom najavio proširenje kapaciteta Roditeljske kuće za smeštaj dece iz unutrašnjosti obolele od raka i njihovih pratilaca tokom ambulantnog lečenja u Beogradu.Simić je nakon primanja nagrade rekao da je "ovo nagrada svima koji utiču na osnaživanje zdravstvenog sistema Srbije" i zahvalio svim zaposlenima u Institutu na saradnji.

(Beoinfo/Beta)

http://www.youtube.com/watch?v=sWK96WBoaD8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja