OSTAJE NA ČELU OPŠTINE: Aleksandar Šapić sa SRS i DS formirao većinu u Novom Beogradu
Foto: Dado Djilas

Odbornici SNS nisu prisustvovali sednici

OSTAJE NA ČELU OPŠTINE: Aleksandar Šapić sa SRS i DS formirao većinu u Novom Beogradu

Beograd -

Doskorašnji predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić sinoć je na sednici Skupštine te gradske opštine ponovo izabran na to mesto sa 27 glasova za i četiri protiv.

Za Šapića su glasali odbornici njegove grupe građana, a podržali su ga odbornici SRS i DS, dok odbornici SNS nisu prisustvovali.

Za zamenika predsednika opštine izabran je Svetozar Andrić odbornik Srpske narodne partije i član predsedništva te stranke.

Šapić je rekao da ne može sa sigurnošću da kaže ko je za njega glasao, jer je glasanje bilo tajno, ali pretpostavlja da su to učinili odbornici iz Udruženja "Za naš grad", odbornici SRS i odbornici DS.

"U izvršnoj vlasti ćemo biti mi i SRS, DS neće učestvovati u izvršnoj vlasti", rekao je Šapić dodajući da mu je žao što nisu prisustvovali odbornici SNS-a.

"Na kraju krajeva, mi nećemo praviti nikakve koalicije i ja smatram da opštinska vlast treba da živi od skupštine do skupštine. Biće otvorena vrata uvek svima", rekao je Šapić novinarima posle izbor, dodajući da se nada da to što SNS ne učestvuje neće uticati na zdravu komunikaciju sa gradskom vlašću.

On je dodao i da mu je drago što je SRS "pokazala političku zrelost", navodeći da su rekli da je lokalna politika lokalna i da žele da mu pomognu bez ikakvog uslovljavanja.

Odbornik DS Dragan Vujović potvrdio je da će odbornici te stranke podržati Šapića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track