AUTO-PUT I ULICE U BLOKADI: Poseta Si Đinpinga izazvala saobraćajni kolaps
Foto: Shutterstock/Ilustracija

helikopteri nadleću grad

AUTO-PUT I ULICE U BLOKADI: Poseta Si Đinpinga izazvala saobraćajni kolaps

Beograd -

BEOGRAD - Autoput u blizini aerodroma Nikola Tesla potpuno je blokiran zbog posete kineskog predsednika Si Đinpinga. Kolona u pravcu grada, koja je zaustavljena pre skretanja za aerodrom dugačka je gotovo pet kilometara. Smer od grada prema aerodromu takođe je blokiran.

Trenutno su zatvoreni delovi autoputa u pravcu ka gradu od aerodroma, a zatvoren je i deo Ulice kneza Miloša, od Nemanjine ka Gazeli.

Kako je rečeno u Žutom taksiju, saobraćaj na autoputu od Ustaničke ka Novom Beogradu potpuno je u zastoju, a situaciju još više komplikuje to što se zapalio automobil na Južnom bulevaru.

Deo od autoputa ka Sajmu je u oba pravca u potpunom zastoju, pa građanima iz Žutog taksija poručuju da izbegavaju gužve u tim delovima grada.

Tačna ruta kojom će prolaziti delegacija kineskog predsednika i tačna satnica nisu poznate, ali se zna da će kineski predsednik oko 16.30 položiti kamen temeljac za Kineski kulturni centar u Ulici Trešnjinog cveta, nakon čega će se prošetati Kalemegdanom, pa će i saobraćaj u tim delovima grada biti obustavljan.

Gde se očekuju najveće gužve

Poseta kineskog predsednika dovešće do zatvaranja pojedinih saobraćajnica u popodnevnim i večernjim časovima.Iako se tačna satnica i ruta kojom će prolaziti delegacija predvođena uglednim gostom drže kao stroga tajna, jasno je da će do gužvi ponajviše doći na potezu od aerodroma do Novog Beograda (avion sleteo oko 14 časova), kao i zatim u centru grada i na Dedinju.

Između 16 i 17 časova očekuje se da predsednik Đinping položi kamen temeljac za Kineski kulturni centar koji će se nalaziti u Ulici Trešnjinog cveta, na prostoru gde je nekada bila ambasada najmnogoljudnije zemlje na svetu. Obustava saobraćaja očekuje se od Aerodroma "Nikola Tesla" do Bloka 11, a u blizini mesta gde će biti obavljana ceremonija biće zabranjeno i kretanje pešaka.Prema dostupnom planu posete, Si Đinping bi trebalo predveče da se prošeta Kalemegdanom, te treba očekivati gužve na Gazeli, u Kneza Miloša, kao i ostalim saobraćajnicama koje vode ka Beogradskoj tvrđavi.Uveče bi trebalo da bude organizovana svečana večera u vili "Mir" na Dedinju, te će opet "na udaru" biti Ulica kneza Miloša, Mostarska petlja, Bulevar vojvode Putnika...

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track