BEOGRAĐANI SVE VIŠE KUPUJU KARTE ZA PREVOZ: GSP počeo pozitivno da posluje
Foto: Kurir

Mesečni profit od 4,5 miliona dinara

BEOGRAĐANI SVE VIŠE KUPUJU KARTE ZA PREVOZ: GSP počeo pozitivno da posluje

Beograd -

BEOGRAD – Analiza rada i poslovanja GSP „Beograd” u martu ove godine pokazala je da je kupljeno četiri puta više karata nego u januaru 2015, saopšteno je iz tog gradskog preduzeća.

Ovaj trend se nastavlja i na mesečnom nivou donosi profit od oko 4,5 miliona dinara, a na godišnjem oko 54 miliona dinara.

Kako se navodi, ukupan broj nezgoda u kojima su učestvovala vozila GSP-a smanjen je za pet odsto, kao i broj nezgoda koje su nastale krivicom vozača.

Ispitivanjem transportnog rada kroz tri parametra koja ga definišu zaključeno je da su u prvom kvartalu 2016. godine časovi u saobraju povećani za 4,73 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, kilometri za 5,8 odsto, dok je broj kilometara u saobraćaju povećan za 6,02 odsto.

U istom periodu povećano je i učešće ostvarenog transportnog rada gradskog prevoznika u ukupnom transportnom radu integrisanog tarifnog sistema za 1,85 odsto, što rezultira zaradom od približno 100 miliona dinarana godišnjem nivou.

Smanjenjem broja prekovremenih sati tokom protekle dve godine, na godišnjem nivou GSP „Beograd” uštedeo je oko 19 miliona dinara, ističe se u saopštenju.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja