BEZ PANIKE: Avion koji kruži iznad prestonice neće se srušiti, samo snima aerodromsku tehniku!
Foto: Agencija Za Kontrolu Letenja SMATSA

Radi kalibražu

BEZ PANIKE: Avion koji kruži iznad prestonice neće se srušiti, samo snima aerodromsku tehniku!

Beograd -
Letelica sa oznakom YU BTD koju su mnogi uočili na svojim "flajt trekerima" i koja im se učinila sumnjivom jer je duže od sata kružila iznad prestonice, pripada Agenciji za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore - SMATSA i jutros je bila na svojim redovnim zadacima
1 / 3 Foto: Agencija Za Kontrolu Letenja SMATSA

BEOGRAD - Avion koji kruži iznad Beograda ne ispušta gorivo i neće se srušiti!

Foto: SMATSA
Foto: SMATSA

Letelica sa oznakom YU BTD koju su mnogi uočili na svojim "flajt trekerima" i koja im se učinila sumnjivom jer je duže od sata kružila iznad prestonice, pripada Agenciji za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore - SMATSA i jutros je bila na svojim redovnim zadacima.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Kao i obično radila je na kalibraži, a kako portal Kurira nezvanično saznaje ovog puta je snimala aerodromsku tehniku. Zato, bez brige, nebo nad Beogradom je sigurno!

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Avion SMATSA obavio kalibražu uređaja aerodroma u Beogradu

Avion Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) obavio je danas kalibražu uređaja na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" u okviru redovne procedure, rekli su Beti u SMATSA. Portparol SMATSA Srđan Predojević rekao je da postupak protekao bez problema, da je bezbedan i da je let trajao oko sat i po. Predojević je rekao da tokom kalibraže specijalizovana posada izvodi niz složenih manevara simulacije sletanja putničkih aviona pod različitim uglovima i podešavanja uređaja. "SMATSA je sertifikovana za postupak kalibraže, to je redovna procedura i za beogradski aerodrom se radi u proseku dva puta godišnje", rekao je Predojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track