BG VRTIĆI MOGU DA PRIME 6.881 MALIŠANA: Ovo su SLOBODNA MESTA po opštinama!
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu

BG VRTIĆI MOGU DA PRIME 6.881 MALIŠANA: Ovo su SLOBODNA MESTA po opštinama!

Beograd -

U radnoj 2017/2018. godini u beogradskim predškolskim ustanovama biće 6.881 slobodno mesto za mališane, saopštio je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

U 17 ustanova roditelji će moći da konkurišu za 5.115 mesta u jaslama, 1.537 mesta u vrtićima i 229 mesta za produženi boravak predškolaca, mimo obavezna četiri sata boravka za sve predškolce.

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu će predškolskim ustanovima koje ispunjavaju uslove odobravati i povećanje broja mesta do 20 odsto ukoliko bude takvih zahteva. Od broja ovogodišnjih zahteva zavisiće broj dece koja će biti na listi čekanja.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

U beogradskim predškolskim ustanovama ukupno boravi oko 60.000 dece, dok za oko 9.000 mališana Grad Beograd refundira deo troškova boravka dece u privatnim predškolskim ustanovama.

Početkom nedelje, v.d. sekretara Slavko Gak pozvao je direktore predškolskih ustanova da proces upisa dece bude transparentan, po unapred utvrđenim propisima i kriterijumima i najavio moguće povećanje broja mesta u vrtićima prenamenom škola, proširenjem predškolskih ustanova tamo gde je moguće, te gradnjom novih vrtića.

Upis dece za mesta u predškolskim ustanovama ove godine trajaće od 8. do 19. maja. Zahtevi mogu da se podnesu elektronskim putem i neposredno u ustanovama. Preliminarne liste upisane dece biće istaknute 12. juna, dok će upisne komisije razmatrati žalbe roditelja do kraja tog meseca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja