BITKA ZA BEOGRAD: Teška borba DS i SNS za Vračar, Šapić ubedljiv na Novom Beogradu
Foto: Tanjug

Rezultati u prestonici

BITKA ZA BEOGRAD: Teška borba DS i SNS za Vračar, Šapić ubedljiv na Novom Beogradu

Beograd -

BEOGRAD - SNS je ostvario ubedljiv izborni rezultat u većini beogradskih opština, ali žestoka borba vođena je između naprednjaka i DS u centralnim opštinama, Vračaru i Starom gradu.Demokrate su osvojile 31,6 odsto glasova u Starom gradu, a naprednjaci 23,5 odsto podrške, saopštio je Ipsos na osnovu 40 odsto obrađenih glasova.

Najneizvesnije je na Vračaru, opštini u kojoj je DS godinama neprikosnoven, a u kojoj je sad teška bitka sa SNS.DS ima 29,7 odsto, a stranka Aleksandra Vučića 28,4, prema podacima Ipsosa na osnovu 25,4 odsto obrađenih glasova.

Branimir Kuzmanović iz DS rekao je da su oni pobedili na Vračaru i da imaju četiri odsto više od SNS, te da će moći da formiraju vlast sa Dosta je bilo Saše Radulovića.

Taj pokret ima odlične rezultate u Starom gradu, Rakovici, na Savskom vencu, Zvezdari, Vračaru i Voždovcu, a dobro je prošao i u gotovo svim ostalim opštinama.

Ubedljivu pobedu na Novom Beogradu odneo je aktuelni predsednik te opštine Aleksandar Šapić, koji je, na osnovu 41 odsto obrađenih glasova, dobio čak 35,5 odsto podrške birača.

(A.S.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track