(FOTO) BORIS DŽONSON U KNEZ MIHAILOVOJ: Beograđanima predstavio svoju knjigu o Čerčilu
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Šef britanske diplomatije prošetao se centrom

(FOTO) BORIS DŽONSON U KNEZ MIHAILOVOJ: Beograđanima predstavio svoju knjigu o Čerčilu

Beograd -

BEOGRAD - Boris Džonson, britanski ministar spoljnih poslova bio je gost knjižare "Geca Kon" u centru Beograda gde je predstavio svoju knjigu "Faktor Čerčil kako je jedan čovek stvorio istoriju".

1 / 2 Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Direktor izdavačke kuće koja je vlasnik pomenute knjižare Dragan Milenković kazao je da je bila velika čast dočekati tako značajnog gosta i ocenio da je britanski ministar proveo ugodne trenutke u centru Beograda.

"Bila nam je velika čast da dočekamo tako značajnog gosta. Vinston Čerčil je bio vezan za određivanje sudbine bivše Jugoslavije i verujem da će puno ljudi poželeti da kupi Džonsonovu knjigu", kazao je Milenković.

Iz izdavačke kuće koja je izdala pomenutu knjigu navode da "Džonson piše o istorijskim činjenicama, kao i o čuvenim anegdotama, donoseći portret Čerčila, premijera Britanije u Drugom svetskom ratu, čije misli i danas mnogi državnici citiraju u svojim govorima. U ovoj knjizi nekadašnji novinar i gradonačelnik Londona se vraća staroj tezi da istorija Britanije i sveta nikako ne bi bila ista da nije bilo ovog hrabrog stanovnika Ulice Dauning broj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track