BURNA NOĆ U BEOGRADU: 4 saobraćajke i požar, pune ruke posla za Hitnu pomoć
Foto: Dragana Udovičić

Lekari intervenisali 114 puta

BURNA NOĆ U BEOGRADU: 4 saobraćajke i požar, pune ruke posla za Hitnu pomoć

Beograd -

Hitna pomoć je u Beogradu noćas imala dosta posla, intervenisala je 114 puta od kojih 23 puta na javnom mestu, dogodile su se četiri saobraćajne nesreće i jedan požar u kojima srećom niko nije poginuo.

Na Gundulićevom vencu u 23 sata i 37 minuta izbio je požar i na teren su hitno izašle četiri lekarske ekipe. Zbrinuto je ukupno devet pacijenta, od kojih šest na licu mesta uglavnom zbog pretrpljenog stresa, rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Dve starije osobe su prevezene u Urgentni centar, muškarac od oko 90 godina zbog visokog pritiska i ženska osoba od oko 72 godine zbog ubrzanog srčanog rada.

Pedijatrijska ekipa zbrinula je bebu od oko 10 meseci i dete je prevezeno u Institut za majku i dete radi predostrožnosti.

U saobraćajnoj nesreći u 19 sati i 43 minuta, na uglu Bulevara Mihajila Pupina i Bulevara Umetnosti povređena je muška osoba od oko 39 godina i prevezena u Kliničko bolnički centar Bežanijska kosa.

Ženska osoba od oko 30 godina povređena je u saobraćajnoj nesreći u 20 sati i 25 minuta u Borskoj ulici i prevezena u Urgentni centar.

U nezgodi kod Tošinog bunara na raskrsnici sa Studentskom u 22 sata i 26 minuta povrđene su dve muške osobe od 26 i 27 godina i prevezene u KBC Bežanijska kosa.

U 01 sat i osam minuta, u saobraćjajnoj nesreći u ulici Kneza Miloša kod broja 55 povređena je muška osoba od 50 godina i sa teškom traumom prevezena u Urgentni centar. Naknadno je pomoć tražio i drugi muškarac od oko 36 godina koji je takođe prevezen u Urgentni centar, kazala je Macura.

Hitnoj pomoći su se za pomoć javljali najviše srčani bolesnici, astmatičari i građani sa hipertenzijom.

Juče u toku dana Hitna pomoć je imala 142 intervencije, od kojih 45 na javnom mestu, a dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track