AKCIJA U OŠ DRINKA PAVLOVIĆ: Đaci šire ljubav u srcu Beograda
Foto: Nebojša Mandić

Neobično

AKCIJA U OŠ DRINKA PAVLOVIĆ: Đaci šire ljubav u srcu Beograda

Beograd -

Mama, volim te. Ti si mi najbolja drugarica. Ljubav je najlepša stvar. Ljubav je beskrajna. Dobro se dobrim vraća. Osmeh je najveće blago.

Ovo su samo neke od poruka koje su mališani ispisivali u okviru nedelje lepih reči koja se organizuje u OŠ „Drinka Pavlović“.Panoi su izloženi na školskoj kapiji, a mališani i njihove simpatične poruke privukle su veliku pažnju prolaznika. Građani su se zaustavljali, fotografisali izjave ljubavi, dok su im učenici nudili markere kako bi i oni napisali koju lepu poruku, a ko je pristao, zauzvrat je dobio na poklon „medeno srce“.

- Reč je o nedelji lepih reči i ovo je jedna od manifestacija koja se zove se „Lepa reč srce otvara“. Prolaznici će se upisati i dati svoj doprinos, postavili smo pano i deca su ispisivala poruke. Privukli smo pažnju prolaznika, pa čak i stranaca - rekao je direktor škole Jole Bulatović.Jedan od pokretača ove zanimljive akcije je učitelj razredne nastave Ivan Paunović, koji je istakao da je ideja da se lepe reči koriste uvek.- Cilj je da pokušamo da ovakvom manifestacijom dopremo do svesti ljudi i pokažemo koliko je to bitno za sve nas. Ideja je da animiramo i sredinu koja nas okružuje, a svaki prolaznik koji napiše lepu poruku dobije od učenika „medeno srce“. Želimo da se lepe reči koriste uvek, bez obzira na raspoloženje - naveo je Paunović.M. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track