DAN ŽALOSTI U BEOGRADU: Sirene u centru nisu se oglasile
Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Tačno u podne

DAN ŽALOSTI U BEOGRADU: Sirene u centru nisu se oglasile

Beograd -
U beogradskoj Službi za obaveštavanje i uzbunjivanje su rekli da su se danas u podne oglasile "one sirene koje rade" i da će tokom dana ta Služba, od opština, prikupiti precizne podatke o tome koje su sirene radile, a koje nisu

BEOGRAD - Sirene kojima je danas u podne obeležen Dan žalosti i Dan sećanja na stradale i prognane Srbe, oglasile su se u pojedinim delovima Beograda, ali ne i u centru grada i još nekim krajevima.

U beogradskoj Službi za obaveštavanje i uzbunjivanje su rekli da su se danas u podne oglasile "one sirene koje rade" i da će tokom dana ta Služba, od opština, prikupiti precizne podatke o tome koje su sirene radile, a koje nisu.

U Srbiji se od ove godine 5. avgust obeležava kao Dan sećanja na stradale i prognane Srbe u ratovima devedesetih godina prošlog veka. Povodom dana žalosti, zastave na državnim institucijama u Beogradu spuštene su na pola koplja, mediji su prilagodili program danu žalosti, a dnevne novine su objavljene sa crno-belim naslovnim stranama. Zbog dana žalosti danas je otkazan i program Sabora trubača u Guči.

Drugi čovek grada Goran Vesić je, na pitanje novinara zašto nema sirena, odgovorio da ih on, istina, nije čuo ispred Gradske skupštine, gde su zaposleni u upravi grada odali poštu žrtvama akcije "Oluja" minutom ćutanja, ali da ih je "čuo negde u daljini". I ministar Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao parastosu u Crkvi Svetog Marka na Tašmajdanu, primetio je da se sirene nisu oglasile i konstatovao da je očigledno da ne rade, dok je odsustvo crkvenih zvona objasnio radovima koji se trenutno izvode na crkvi u Tašmajdanskom parku. U Gradskoj skupštini je rečeno da sirene nisu u njihovoj nadležnosti, već da o tome brine Sektor za vanredne situacije MUP Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja