DAR BEOGRADA GRADU NIŠU: Ustupljen najsavremeniji Ikarbusov autobus
Foto: Beoinfo

Primopredaji prisustvovao i Vučić

DAR BEOGRADA GRADU NIŠU: Ustupljen najsavremeniji Ikarbusov autobus

Beograd -

NIŠ - Direktor Direkcije za javni gradski prevoz grada Beograda Uglješa Mitrović simbolično je danas ispred Gradske kuće u Nišu uručio gradonačelniku Niša Darku Bulatoviću ključeve Ikarbusovog autobusa, koji je Grad Beograd ustupio građanima Niša.

Primopredaji je prisustvovao premijer Aleksandar Vučić, koji je obećao da će se prilikom boravka u Nišu provozati ovim savremenim auobusom.

– Veoma mi je drago da ovaj autobus dajemo na koršćenje gradu Nišu i očekujem da će autobus pomoći Nišlijama da se bolje i kvalitetnije prevoze jer je reč o najsavremenijem autobusu koji pravi „Ikarbus”. Radi se o „mercedesu” najnovije generacije koji ima klimu, „wi fi”, kao i brojače putnika. Mi smo u aprilu ove godine potpisali Protokol o saradnji sa direkcijama za javni prevoz grada Niša i grada Kragujevca, i ovo je plod te saradnje – rekao je Uglješa Mitrović, koji je dodao da zahvalnost treba odati gradonačelniku Beograda i Sekretarijatu za saobraćaj, koji su podržali premijerovu inicijativu, kao i direkcijama za prevoz grada Niša i grada Kragujevca.

Direktor Direkcije za javni prevoz grada Niša Saša Petronijević izrazio je nadu da će se saradnja dva grada nastaviti i u budućnosti.– Zahvalan sam inicijativi premijera i Gradu Beogradu, jer će ovaj autobus domaće proizvodnje podići kvalitet usluge javnog prevoza u Nišu. Nadam se da ćemo i dalje nastaviti plodonosnu saradnju i da ćemo u budućnosti iz sopstvenih sredstava moći da nabavimo još ovakvih vozila – rekao je Petronijević.

Uglješa Mitrović i Saša Petronijević zahvalili su premijeru Vučiću na ovoj inicijativi.

Događaju su prisutvovali sekretar za saobraćaj Grada Beograda Dušan Rafailović i direktor GSP „Beograd” Željko Milković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track