DOBILI ULIČNU RASVETU: Radosan dan za žitelje Dičinske ulice u Borči
Foto: Beta

Zaboraviće na život u mraku

DOBILI ULIČNU RASVETU: Radosan dan za žitelje Dičinske ulice u Borči

Beograd -

BEOGRAD - Žitelji Dičinske ulice u Borči dobili su uličnu rasvetu, koja je koštala milion i po dinara, a postavljene su 33 svetiljke u dužini od kilometar i po.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić istakao je da se naselja u Borči ubrzano šire i da je obaveza opštine i grada da stanovništvu obezbedi infrastrukturu.

"U ovom delu Palilule ima i male dece i starijih naših sugrađana, te je važno da ne žive u mraku, da imaju put, vodu, kanalizaciju i mislim da to treba da bude imperativ bilo koje lokalne samouprave", rekao je Jovičić, a navodi se u saopštenju te opštine.

On je dodao da lokalne samouprave ne treba da se bave visokim temama, već svakodnevnim problemima građana, a da je cilj da sve ulice u Borči do kraja ove i prve polovine sledeće godine budu asfaltirane.

"Sa Direkcijom za građevinsko zemljište i Beogradskim vodovodnim kanalizacijama razgovaramo o priključivanju na kanalizacionu mrežu, a to je malo veći i složeniji projekat", naglasio je prvi čovek opštine Palilula.

Jovičić je najavio da će sledeće nedelje u naseljima Preliv i Besni Fok biti postavljeno 45 stubova i svetiljki, čija investicija iznosi više od četiri miliona dinara, a u planu je i rekonstrukcija ulice Rastka Nemanjića u Borči, kao i mnogih drugih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track