DOBRE VESTI ZA BEOGRAĐANE: Grejanje u CENTAR GRADA stiže sutra ujutru
Foto: Beoinfo

DOBRE VESTI ZA BEOGRAĐANE: Grejanje u CENTAR GRADA stiže sutra ujutru

Beograd -

Nadležni su večeras obišli radove na sanaciji kvara na toplovodnoj mreži na uglu Ulica Cara Dušana i kneginje Ljubice zbog kojeg delovi centra Beograda nemaju grejanje

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da očekuje da normalno snabdevanje toplotnom energijom bude na snazi sutra od osam časova.

On je istakao da se kvar dogodio oko 16 časova, kao i da su ekipe odmah izašle na teren i čine sve što je u njihovoj moći da popravka potraje što kraće.

- Ovo je najveći kvar od početka grejne sezone. Veliki je uspeh što nismo zaustavili saobraćaj, a to je zasluga majstora koji rade na sanaciji. Očekujem da će u narednim satima biti montirana nova cev, nakon čega će biti napunjena toplom vodom i do osam sati ujutru bi trebalo da bude uspostavljeno normalno grejanje u ovom delu grada – rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, u Beogradu postoji oko 1.500 kilometara toplovodne mreže i pojava ovakvih kvarova nije ništa čudno. Mali je potvrdio da su sve ekipe na terenu, da rade koordinirano i da će tako biti sve dok defekt ne bude saniran.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

- Kada je „Beograd put“ i čišćenje ulica u pitanju, sve ulice prvog prioriteta su očišćene i prohodne. Nakon toga, od 22 sata, sledi čišćenje ulica drugog prioriteta, pa bi do sutra ujutru i najveći deo tih ulica, ukupne dužine oko 580 kilometara, trebalo da bude očišćen. Od sugrađana tražim malo strpljenja, a pošto je za sutra najavljeno nešto toplije vreme, molim ih da obrate pažnju na čišćenje trotoara ispred zgrada i ledenice koje će se pojavljivati – dodao je Mali.

Resorni ministar Antić je istakao punu koordinaciju svih gradskih službi, koje pokazuju dobru obučenost i spremnost da reaguju brzo.

- Ovo je kapitalno pitanje i mora biti rešeno što pre i uveren sam da će ljudi iz JKP „Beogradske elektrane“ uspeti da poprave kvar tokom noći. Treba istaći da na ovo niko nije mogao da utiče, kao i da je u pitanju cev koja je postavljena pre šest godina. Dakle nije reč o dotrajalosti materijala, već splet nesrećnih okolnosti, ali naš je posao upravo brzo i efikasno rešavanje problema. Zbog ovog kvara 12.000 porodica nema grejanje, a već je obezbeđeno dodatno snabdevanje električnom energijom kako ne bi došlo do novih problema kada se poveća potrošnja struje -rekao je Antić.

Obilasku radova prisustvovao je i direktor JKP „Beogradske elektrane“ Goran Aleksić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track