DRAGAN ŠUTANOVAC: Rano je za priču o kandidatima za gradonačelnika Beograda!
Foto: Marina Lopičić

Predsednik DS

DRAGAN ŠUTANOVAC: Rano je za priču o kandidatima za gradonačelnika Beograda!

Beograd -

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac najavljuje da će stranka vrlo brzo ponuditi program sa kojim će nastupiti na izborima u Beogradu, ali ističe da je rano za priču o kandidatima za gradonačelnika.

"Isuviše je rano govoriti o kandidatima za gradonačelnike. Meni će biti važno da postavimo jedan širok tim ljudi, širok spektar stručnjaka, koji mogu da rukovode Beogradom, jer je Beograd mnogo više od jednog čoveka ili jednog gradonačelnika", rekao je Šutanovac.

Stranka u ovom trenutku, kako objašnjava, radi na programu za izbore u glavnom gradu, koji će se odnositi ne samo na infrastrukturu, nego i na jasnu socijalnu politiku i način na koji Beograd ponovo može da bude grad budućnosti. Predsednika DS "ne opterećuje" pitanje odnosa sa Sašom Jankovićem, kojeg su demokrate podržale na predsedničkim izborima. Može, navodi, da sarađuje sa Sašom Jankovićem, sa kojim ima jako dobre i pozitivne odnose, ali će o eventualnoj saradnji sa njegovim pokretom, čije je osnivanje sam najavio, odlučivati stranački organi.

"Ne opterećujemo se drugim pokretima. U ovom trenutku se rukovodstvo bavi jačanjem naše infrastrukture", rekao je Šutanovac, odgovarajući na pitanje gde je mesto DS danas na političkoj sceni i da li strahuju od mogućnosti da Janković prezume vodeću ulogu u opoziciji.

"Janković će morati da ponudi jasan program, i tada će se videti da li su konkurenti", rekao je Šutanovac i dodao da "izgradnja lidera na način na koji se to radi u Srbiji uvek dovodi u zabludu da jedan čovek može da rešava sve probleme".

DS će, objašnjava, nastojati da napravi sinergiju sa svim pokretima, udruženjima i pojedincima koji žele da vide Srbiju kao razvijenu i modernu zemlju u kojoj od pristojnog rada može pristojno da se živi.Navodeći da je DS uvek bila ili lider u opoziciji ili lider u vlasti, Šutanovac kaže, pozivajući se na nekoliko istraživanja, da rejting DS raste, ali, na žalost, ne u meri u kojoj bi voleo da raste.

"Kada neko kaže danas da je DS na 8,5 odsto, to je znatno bolje nego što je bilo, ali još uvek nedovoljno za promene u Srbiji", rekao je Šutanovac i naveo se nastavlja rad na reorganizaciji stranke u kojoj se održavaju neposredni izbori u 60 odbora širom Srbije.

"Nakon toga ćemo raditi na tome da se promovišemo u Beogradu na pravi način i da se spremamo za eventualne parlamentarne izbore", dodaje predsednik DS.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Mali odlazi sa mesta gradonačelnika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja