DRAMA U BOLNICI LAZA LAZAREVIĆ: Pacijent nožem napao i povredio osoblje neuropsihijatrije!
Foto: Dragana Udovičić

Burna noć u krugu Kliničkog centra

DRAMA U BOLNICI LAZA LAZAREVIĆ: Pacijent nožem napao i povredio osoblje neuropsihijatrije!

Beograd -

BEOGRAD - Dva medicinska tehničara povređena su noćas u neuropsihijatrijskoj bolnici dr Laza Lazarević, kada ih je napao pacijent.

Na dva tehničara nožem je nasrnuo pacijent, javljaju beogradski mediji. Zaposleni su uspeli da savladaju napadača i da mu otmu nož. Jedan je zadobio posekotine ramena, a drugi povrede ruku.

Povređeni medicinski tehničari prevezeni su u Urgentni centar i nisu životno ugroženi. Pacijent je zadržan na lečenju u ovoj ustanovi.

"Tehničari pušteni na kućno lečenje"

Pacijent Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" nožem je povredio dvojicu medicinskih tehničara koji su nakon ukazane pomoći pušteni na kućno lečenje, saopšteno je danas iz te klinike. Povređene tehničare obišla je direktorka te najveće psihijatrijske klinike u Srbiji Slavica Đukić Dejanović koja je istakla da treba preispitati kadrovski plan, posebno za ustanove tog tipa i povećati broj zaposlenih na rizičnim odeljenjima.

Ona je navela i da su lekari i zdravstveno osoblje posebno ugroženi u institucijama u kojima se leče mentalno oboleli.Slavica Djukić Dejanović je dodala da su napadnuti tehničari bili profesionalci i osposobljeni za reagovanje u takvim slučajevima, inače takvi "napadi mogu biti katastrofalni, odnosno sa tragičnim ishodima".

Prema njenim rečima, zbog prirode bolesti koje se leče u ustanovama poput "Laze Lazarevića" ovakvom riziku je izloženo celokupno osoblje. Slavica Đukić Dejanović je istakla da su povredjeni tehničari bolje i od danas na kućnom lečenju. U incidentu jedan od tehničara je zadobio posekotine ramena, a drugi povrede ruku, dodaje se u saopštenju. Zaposleni su posle rvanja uspeli da savladaju pacijenta i da mu otmu nož i hospitalizuju ga na odeljenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track