VOJNI LEKAR OTKRIO ZAŠTO JE HTEO DA SE ZAPALI: Neću odustati, ovde sam do daljeg!
Foto: Kurir

Kraj drame posle tri sata

VOJNI LEKAR OTKRIO ZAŠTO JE HTEO DA SE ZAPALI: Neću odustati, ovde sam do daljeg!

Beograd -

BEOGRAD - Posle trosatne drame, na nagovor pregovarača, lekar-major Vojske Srbije je odlučio da odustane od suicidne namere. Podsetimo, Danilo M. (47) danas je, ispred zgrade Ministarstva odbrane u Birčaninovoj, pretio da će da se spali u znak protesta.

Doktor Danilo M. (47) je pretio da će se politi benzinom a zatim i zapaliti jer je nezadovoljan što nakon više pokušaja nije unapređen u viši čin.

"Ovde sam jer sam želeo da budem načelnik odeljenja fizijatrije Niške bolnice, međutim, uvek su me vraćali na niže funkcije i stalno su me opstruirali. Zbog toga sam se žalio sudu i donete su dve presude u moju korist, po kojima se nijje postupilo. Evo već 121 dan sam bez bilo kakvog postavljenja. Dva dana sam štrajkovao glađu nakon čega su me odvezli na VMA, međutim, ja nisam odustao i vratio sam se ovde i ostajem do daljeg. Ovde sam u ime srpskih oficira i branim njihovu čast. Imam veliku podršku kolega", rekao je Danilo za Kurir.

Major je u uniformi i pored sebe drži flašu sa benzinom. Kako saznajemo, na ovaj čin se odlučio jer je nezadovoljan što je aktuelni ministar odbrane Zoran Đorđević odbio da ga imenuje za načelnika Klinike u Nišu.

On trenuto sedi na podu i pored sebi drži flašicu sa benzinom, a sa njim razgovara pregovarački tim.

Na licu mesta su vatrogasci, policija, Vojska Srbije i hitna pomoć.

(EPK/N. Gavrilov)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track