DUPLA PODRŠKA: SNS udvostručila broj glasova na Vračaru
Foto: Tanjug Sava Radovanović

DS izgubila 9.000 glasova

DUPLA PODRŠKA: SNS udvostručila broj glasova na Vračaru

Beograd -

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS), iako nije osvojila najviše mandata na izborima na beogradskoj opštini Vračar, udvostručila je broj glasova u odnosu na prethodne izbore iz 2012. godine, dok je Demokratska stranka (DS) sa najviše osvojenih mandata izgubila 9.000 glasova od prethodnih izbora.

SNS je na izborima 24. aprila ostvario na Vračaru gotovo jednak broj glasova na lokalnom i republičkom nivou i da je taj rezultat, u odnosu na izbore 2012. godine, gotovo udvostručen. Najviše mandata na Vračaru osvojila je koalicija okupljena oko DS-a, ukupno 17 mesta, dok je SNS osvojio jedan mandat manje.

Pokret Dosta je bilo osvojio je 14 odsto glasova na toj opštini. U centralnoj beogradskoj opštini Stari grad, SNS je na nedavnim izborima takođe zabeležio rast broja glasova, ali njegova lista zaostaje šest mandata za DS-om, što DS čini uverljivim pobednikom, piše list. Na Novom Beogradu, trećoj opštini od ukupno 17 u Beogradu u kojima SNS nije osvojio najviše glasova, ubedljivu nadmoć ostvarila je lista koju je predvodio dosadašnji predsednik opštine Aleksandar Šapić.

(Beta/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track