FANTOMSKI TAKSISTA OPELJEŠIO NEMCA: Evo koliko mu je naplatio vožnju od AERODROMA do SAVAMALE
Foto: Profimedia

Divlji taksisti ponovo haraju Beogradom

FANTOMSKI TAKSISTA OPELJEŠIO NEMCA: Evo koliko mu je naplatio vožnju od AERODROMA do SAVAMALE

Beograd -

Divlji taksisti ponovo haraju beogradskim aerodromom, pa je tako Nemac koji je došao službeno u Beograd put do Savamale platio 48 evra!

On je u našu prestonicu stigao u sredu po podne i budući da nije želeo da opterećuje svoje poslovne partnere organizovanjem prevoza, pošao je za prvim taksistom koji mu je prišao.

"Čim je izašao sa aerodroma prišao mu je jedan od divljaka i pitao ga da li mu treba taksi. Ne sluteći ništa, krenuo je za njim", priča Vesna J., iz firme s kojom Nemac sarađuje.

Vožnja do Savamale, međutim, umesto 1.800 dinara, koliko iznosi po gradskim propisima, koštala ga je 48 evra, ili oko 6.000, koliko treba izdvojiti do Mladenovca ili Lazarevca. Pa je čak dobio i račun sa pečatom.

"Odmah sam mu tražila račun. Na papiru je pisala cena od 48 evra, kao i da je u pitanju Asocijacija samostalnih taksi prevoznika, na kojem piše i broj, ime i prezime vlasnika", objašnjava Vesna.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Međutim, kada je pozvala taj broj, sledilo je novo iznenađenje. Ni broj ni ulica, a ni ime ni prezime nemaju veze sa navodnim taksi udruženjem.

"Ne Manojlović, mi smo Stanojević. I ja i supruga smo bolesni, imamo preko 70 godina. Taman nas nisu zvali jedno tri meseca i evo opet počeli ljudi. Kažu hoće da nas prijave, ja im kažem da mi nemamo veze ni sa kakvim taksijem", kaže gospodin čiji telefonski broj stoji na računu.

Navodna taksi asocijacija se vodi na adresu na Konjarniku, a ovaj par živi na Zvezdari.

"Pre dva meseca su i meni prilazili na aerodromu. Neverovatno je da Komunalna policija stoji pored taksi pulta i ne reaguje. Ne radi se o novcu, već i o neprijatnom utisku turista o Beogradu", zaključuje Vesna J.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Nova prevara na srpskim pumpama!

(Blic/M. Brkić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track