(FOTO) BLOKIRAN CENTAR BEOGRADA: Bajden sa Vučićem šeta po Skadarliji
Foto: Kurir

Zaustavljen saobraćaj

(FOTO) BLOKIRAN CENTAR BEOGRADA: Bajden sa Vučićem šeta po Skadarliji

Beograd -

BEOGRAD - Zbog posete potpredsednika SAD Džozefa Bajdena Beograd je danas u gotovo opsadnom stanju, a trenutno je blokiran centar grada.

Saobraćaj je bio blokiran na autoputu od centra ka Novom Beogradu a blokade su bile i na Brankovom mostu. Vozila su se sporije kretala i u Karađorđevoj ulici.

Premijer Aleksandar Vučić i njegov gost, američki potpredsednik Džozef Bajden prošetali su večeras, posle službenih sastanaka, beogradskom Skadarlijom.

Sa njima je i ambasador SAD Kajl Skat.

Oni su u beogradsku boemsku četvrt stigli nešto pre 19.30, a pre odlaska visokog američkog funkcionera iz Beograda.

Zbog posete potpredsednika SAD Džoa Bajdena saobraćaj u Beogradu je poremećen, a deonice ulica od aerodroma pa do Terazija se naizmenično zatvaraju. Vozila se preusmeravaju na okolne ulice.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Ranije danas su za saobraćaj bio zatvoren Bulevar Mihajla Pupina u pravcu ka gradu. Zatvoren je bio i Brankov most u tom smeru, a policija je preusmeravala vozila u Bulevar Nikole Tesle.

Autobusi GSP na linijama 95 i 65 preusmeravaju se u Bulevar Nikole Tesle, da bi se nakon Palate Srbija, kod Yu biznis centra vratili na Bulevar Mihajla Pupina.

Za saobraćaj je bila zatvorena i ulica Milentija Popovića pored Sava centra.

Bajden je u Beograd sleteo danas oko 14 časova u pratnji supruge Džil i unuke. Na samom izlazu iz aviona dočekao ga je premijer Srbije Aleksandar Vučić, posle čega su se srdačno pozdravili.

Dočekan je po starom srpskom običaju solju i hlebom, kojim se poslužila i njegova supruga. Bajdena je na crvenom tepihu dočekao i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat sa porodicom, posle čega su Bajdenovi seli u crnu limuzinu.

(E.P.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track