(FOTO) MALI OBIŠAO GRADILIŠTE: Bolje snabdevanje za 100.000 stanovnika Grocke
Foto: Beoinfo

Vodovod Zučka kapija- Kaluđerica

(FOTO) MALI OBIŠAO GRADILIŠTE: Bolje snabdevanje za 100.000 stanovnika Grocke

Beograd -
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na izgradnji vodovoda Zučka kapija – Kaluđerica u naselju Leštane, koji će obezbediti redovno snabdevanje vodom za više od 100.000 ljudi.
1 / 7 Foto: Beoinfo

Gradonačelnik je istakao da je vodovod Fi 800 deo regionalnog vodovoda Makiš– Mladenovac, čija je vrednost radova 144 miliona dinara. On je naglasio da će već tokom ovog leta stanovnici Leštana, Boleča, Ritopeka i Kaluđerice osetiti neuporedivo bolje snabdevanje vodom, dok će pojedini stanovnici ovih naselja prvi put dobiti priključak na gradski vodovod.

Takođe je istakao da je izgradnja tog vodovoda važna, jer će na isti biti priključena i „Ikea”, koja će se graditi u ovom delu Beograda i gde će se zaposliti nekoliko stotina ljudi.

– Ovo je dobar primer da ulaganje u infrastrukturu ne obezbeđuje samo kvalitetniji život ljudima već i privlači nove investicije. Zbog toga Grad Beograd ulaže i u obilaznicu oko glavnog grada, u takozvane slobodne zone ili u projekat „Beograd na vodi”, upravo da bi se u Beogradu ponovo otvarale fabrike i nova radna mesta – naglasio je gradonačelnik.

On je najavio da će sredinom marta u Grockoj krenuti izgradnja kanalizacione mreže, i to je, kako je naglasio, dobra vest za više od 50.000 ljudi u toj opštini.

– Niko se decenijama nije time bavio. Mi smo odlučili da rešavamo problem po problem. Zbog toga smo i definisali program da u narednih osam godina svaki građanin u prestonici ima priključak na vodovod, kanalizaciju i asfalt do svoje kuće. A sve s ciljem da više nemamo građane drugog reda – naveo je Mali i dodao da je samo za ovu godinu iz budžeta izdvojeno 2,7 milijardi dinara za izgradnju vodovoda i kanalizacije širom prestonice.

Predsednik opštine Grocka Stefan Dilberović zahvalio je Gradu Beogradu jer ta opština najveće probleme ima upravo u sektoru vodovoda i kanalizacije. Zbog toga su, kako je naveo, neretko tokom letnjih meseci bile slane cisterene s pijaćom vodom.

On je najavio asfaltiranje 45 ulica u toj opštini tokom ove godine, kao i konačno rešavanje problema Gročanskog kanala. Dilberović je posebno zahvalio gradonačelniku i Gradu Beogradu jer je posle tri decenije rešen problem sa javnim prevozom u toj opštini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track