(FOTO) MALI OBIŠAO RADOVE: Posle 25 godina proširujemo deo Tošinog bunara
Foto: Beoinfo

Izmena projekta

(FOTO) MALI OBIŠAO RADOVE: Posle 25 godina proširujemo deo Tošinog bunara

Beograd -
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na Tošinom bunaru, gde se posle 25 godina otkada je napravljen projekat proširuje ova saobraćajna deonica.

Kako je tom prilikom istakao, Tošin bunar je veoma važna saobraćajnica, koja spaja Bežanijsku kosu sa Zemunom, auto-putem i ostatkom grada.

– Projekat je urađen još 1991. godine, ali 25 godina nisu rešeni imovinsko-pravni problemi niti je projekat unapređen kako bi radovi mogli da počnu. Do kraja aprila radovi će biti završeni i tako će se povećati efikasnost i brzina saobraćaja u ovom delu grada. Tošin bunar će imati tri trake u oba smera, nove drvorede, javnu rasvetu – precizirao je Siniša Mali.

Gradonačelnik je najavio i da će danas biti održana sednica Nadzornog odbora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda na kojoj će se odlučiti o izvođaču radova za nastavak i konačan završetak pristupnih saobraćajnica od Mosta na Adi do ovog dela.

Nastavak radova očekuje se u narednih mesec i po dana, to jest odmah po potpisivanju ugovora sa izabranim izvođačem.

– Kada za godinu i po dana završimo radove, imaćemo potpuno funkcionalan Most na Adi i proširen deo Tošinog bunara, a samim tim i znatno efikasniji saobraćaj – dodao je Mali.

Gradonačelnik Beograda je podsetio i da je ovo samo deo ovogodišnjih infrastrukturnih radova. U budžetu Direkcije za građevinsko zemljište obezbeđeno je 11,3 milijarde dinara za vodovod, kanalizaciju, asfaltiranje i sve ono što je važno Beograđanima, kako bi se unapredio kvalitet njihovog života i rešili nagomilani problemi.

Obilasku je prisustvovao glavni urbanista Milutin Folić i zamenik direktora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Petar Cekić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track