(FOTO) RADOST MALIŠANA U NASELJU RUDO: Mali i Mladenović obišli dva obnovljena igrališta
Foto: Beoinfo

Kvalitet slobodnog vremena podignut na viši nivo

(FOTO) RADOST MALIŠANA U NASELJU RUDO: Mali i Mladenović obišli dva obnovljena igrališta

Beograd -
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović obišli su danas dva u potpunosti obnovljena dečja igrališta i sportski teren za odbojku u naselju „Rudo” na Zvezdari.
1 / 12 Foto: Beoinfo

Događaju su prisustvovali i ministar odbrane Zoran Đorđević, članica Gradskog veća Vesna Ivić, gradska sekretarka za komunalno stambene poslove Nina Jandrić, generalni direktor JKP „Zelenilo Beograd” Slobodan Stanojević, i direktor JP „Gradsko stambeno” Nikola Kovačević.

–U ovom naselju na Konjarniku, gde u samo tri solitera živi oko 1.500 ljudi, zelene površine su od ogromnog značaja. Stanovnici ovog naselja danas imaju razlog da budu zadovoljni, jer im ovim pružamo priliku da kvalitet svog slobodnog vremena podignu na viši nivo. Važno nam je, ne samo da radimo na asfaltiranju, kanalizaciji i vodovodu, već i da unapredimo svako kutak našeg grada – rekao je gradonačelnik i precizirao da je na igralištima kompletno obnovljena gumena podloga i postavljeni novi, savremeni rekviziti za igru dece.

On je napomenuo da se mislilo i na i na starije sugrađane i da je za njih uređen kutak za miran odmor, sa šah stolom i klupama.

–Napravljene su i nove prilazne staze i zasađeno novo bilje. Po osmehu ove dece vidite koliko im je važno što su dobili novi odbojkaški teren izrađen po najsavremenijim standardima. Želja nam je da nam deca budu zdrava, da što više vremena provode napolju, da ne budu samo pred kompjuterima i to im na ovaj način omogućavamo. Nastavljamo sa izgradnjom i obnovom igrališta, uređenjima tzv. urbanih džepova i parkova i ovo danas je samo pokazatelj da ne odustajemo od namere da slušamo savete i sugestije Beograđana i radimo u njihovom interesu. Ovo je bila želja stanovnika naselja „Rudo” i mi smo im tu želju ispunili – napomenuo je Siniša Mali.

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović naglasio je da je izuzetno važno da veliki broj ovakvih igrališta koja se nalaze u blokovskim naseljima budu sređena i da i najmlađi i najstariji imaju dobre uslove da kada izađu iz svojih zgrada mogu da se opuste i provedu prijatno vreme.

–To su mali segmenti koji čine jedan mozaik, tj. jedan fin, uredan i uređen grad. Radimo na tome svaki dan, a kako kreće proleće, tako će biti još mnogo ovakvih terena u našem gradu, ne samo u centralnim opštinama, već i u rubnim delovima grada i veoma smo srećni što ćemo deliti sa našim sugrađanima upravo tu radost u ovakvim divnim ambijentima – rekao je Andreja Mladenović.

Vrednost radova na sanaciji ovih površina iznosi oko 5 miliona dinara, a radove je izvodilo JKP „Zelenilo Beograd“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja